Davutoğlu, Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Venizelos ile Görüştü - Son Dakika
Dünya

Davutoğlu, Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Venizelos ile Görüştü

Davutoğlu, Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Venizelos ile Görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ile görüştü.

23.09.2013 22:21

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ile görüştü.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, BM Genel Kurul görüşmelerine katılmak için bulunduğu New York'ta Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Venizelos ile New York'taki Türkevi'nde bir araya geldi. Bir saati aşkın süren görüşmede ikili konular ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

İkili ilişkiler bakımından iki Bakan da ilişkilerin olumlu gelişiminden duydukları memnuniyeti ifade ederek, her alanda daha da ileri gidilmesi konusundaki kararlılıklarını dile getirdiler. Bu kapsamda özellikle, karşılıklı ticaret ve yatırımların artması, terörle mücadele alanındaki işbirliğinin gelişmesi, Ege konularına ilişkin araştırma görüşmelerinin seyri ve turizm alanında işbirliği, üzerinde durulan konular arasında yer aldı.

Bakan Davutoğlu gelecek yıl yapılacak olan Türkiye-Yunanistan 3. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin ilişkilerin daha da gelişmesine önemli katkıda bulunacağını ifadeyle, anılan toplantının hazırlıklarını yapmak üzere önümüzdeki dönemde Yunanistan'ı ziyaret edeceğini belirtti.

Kıbrıs konusunda Ada'daki müzakerelerin bir an evvel başlaması ve sonuçlandırılması konusundaki görüşlerini dile getiren bakanlar ayrıca, Kıbrıs Türk ve Rum liderlerinin müzakerelerdeki özel temsilcilerinin karşılıklı olarak Yunanistan ve Türkiye'yi ziyaret etmelerinin çözüm sürecine katkı sağlayabileceği üzerinde mutabık kaldılar.

Venizelos, önümüzdeki yıl AB Dönem Başkanlığını üstlenecek olan Yunanistan'ın Dönem başkanlığına dair öncelikleri hakkında bilgi verdi ve Türkiye'nin AB üyeliğine yönelik desteklerini yineledi. AB üyeliğinin Türkiye için stratejik bir hedef olduğunun altını çizen Bakan Davutoğlu da, bu yönde ilerleme kaydedilmesi için Türkiye'nin AB tarafından beklentilerini dile getirdi.

Görüşmede ayrıca bölgesel gelişmeler kapsamında Suriye ve Mısır'daki durum da ele alındı ve bakanlar karşılıklı değerlendirmelerde bulundular. - NEWYORK

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Davutoğlu, Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Venizelos ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement