Davutoğlu: Suriye Rejimi BM'nin Katliamı İncelemesine İzin Vermeli - Son Dakika
Dünya

Davutoğlu: Suriye Rejimi BM'nin Katliamı İncelemesine İzin Vermeli

Davutoğlu: Suriye Rejimi BM\'nin Katliamı İncelemesine İzin Vermeli

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Berlin'de Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile görüşerek ortak basın toplantısına katıldı.

22.08.2013 11:59

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Berlin'de Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile görüşerek ortak basın toplantısına katıldı. Davutoğlu, Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı iddiasıyla ilgili olarak, "Suriye rejimi Birleşmiş Milletlerin katliamı incelemesine izin vermeli" dedi.

Davutoğlu, Suriye'de BM'nin insanlık suçlarına karşı caydırıcılığını kaybettiğini ifade ederken, "Suriye'de kırmızı çizgi şimdiye kadar yapılan katliamlarla çoktan aşılmıştır. İlkesel olarak hepimiz Ortadoğu'da insan haklarının yanında olmalıyız" dedi. Davutoğlu Mısır'daki gelişmelere de değindi. Davutoğlu Mısır'da darbe rejiminin bir an önce sona ermesi ve demokratik rejime geçilmesi gerektiğini söyledi. Davutoğlu, "Başta Mursi olmak üzere bütün siyasi kutuplar serbest bırakılmalı ve bir an önce erken seçime gidilmeli" dedi.

Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle de "Eğer Suriye'de kimyasal silah kullanılmışsa insanlık suçu işlenmiştir. Şam BM müfettişlerinin araştırmalarına izin verilmezse siyasi kararlarımızı gözden geçiririz" dedi.

DHA DIŞ HABER - Berlin

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Davutoğlu: Suriye Rejimi BM'nin Katliamı İncelemesine İzin Vermeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement