Cumhurbaşkanı Tadiç İstifa Etmeye Hazırlanıyor - Son Dakika
Dünya

Cumhurbaşkanı Tadiç İstifa Etmeye Hazırlanıyor

Cumhurbaşkanı Tadiç İstifa Etmeye Hazırlanıyor

Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç'in "Kosova'da çatışmalar ve Sırplara yönelik saldırıların meydana gelmemesi" şartıyla yarın yada sonraki gün görevinden istifa etmeye hazırlandığı öne sürüldü.

03.04.2012 17:51

Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç'in " Kosova'da çatışmalar ve Sırplara yönelik saldırıların meydana gelmemesi" şartıyla yarın yada sonraki gün görevinden istifa etmeye hazırlandığı öne sürüldü. Ülkede 6 Mayıs'ta başkanlık seçimlerinin düzenlenebileceği açıklandı.

'Blic' gazetesi yerel ve genel seçimlerin 13 Mart'ta ilan edilmesinden önce Tadiç ve yakın arkadaşları ile parti yönetiminin, genel seçimlerin yapılmasından yana olduklarını, ancak Kosova'da olaylar ve çatışmaların çıkması halinde başkan vekilinin eyleme geçmesi için tam yetkiye sahip olmaması nedeniyle, demokratların lideri de olan Tadiç'in istifayla ilgili nihai karar almadığını bildirdi. Böyle bir durum karşısında ise devlet başkanı görevleri Sırbistan Meclis Başkanı Slavica Cukiç Deyanoviçe devredilebilecek. Deyanoviç bu görevi yerine getirmeye hazır olduğunu söyledi. Tadiç'in yanı sıra Sırbistan devlet başkanı adayları arasında Sırp İlerici Partisi başkanı Tomislav Nikoliç, Sosyalistler lideri Ivica Daçiç ve Voyvodina Macarları Birliği başkanı Iştvan Pastor da bulunuyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Cumhurbaşkanı Tadiç İstifa Etmeye Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement