Gül, Kuveyt'te Türklerin İnşa Edeceği Limanın Temelini Attı - Son Dakika
Dünya

Gül, Kuveyt'te Türklerin İnşa Edeceği Limanın Temelini Attı

Gül, Kuveyt\'te Türklerin İnşa Edeceği Limanın Temelini Attı

Kuveyt'te bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ziyaretinin ikinci gününde Türk firması STFA tarafından inşa edilecek yeni limanın temelini attı.

02.04.2014 20:14

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi bir ziyaret için bulunduğu Kuveyt'te, Başbakan Şeyh Jaber Mübarek El Hamad El Sabah'ın onuruna verdiği öğle yemeğine ve STFA tarafından gerçekleştirilen Küçük Bot Limanı inşası temel atma törenine katıldı.

Bugünkü temasları çerçevesinde, Kuveyt Başbakanı Şeyh Jaber Mübarek El Hamad El Sabah'ın Bayan Sarayı Emirlik Çadırında onuruna verdiği yemeğe katılan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra da Küçük Bot Limanı inşası temel atma töreni için Hilton Mangaf Oteli'ne geçti. Cumhurbaşkanı Gül'ü törenin yapılacağı Hilton Mangaf Oteli'ne gelişinde Kuveyt Petrol Bakanı ve Meclis İlişkilerinden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Salih El Ömer karşıladı. Bu sırada, milli kıyafet giyen çocuklar Cumhurbaşkanı Gül'e, bir buket çiçek takdim etti.

Gerçekleştirilen törende, Kuveyt Petrol Şirketi (KOC) Yönetim Kurulu Başkanı Hashem Hashem ve STFA Yönetim Kurulu Başkanı Alp Taşkent'in konuşmalarından ardından, projeye ilişkin tanıtım filmi izlendi ve sahnede sembolik temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende ayrıca Gül'e ve diğer konuklara yöresel içeceklerden ikram edildi.

Büyük Cami'yi de ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, ardından Kuveyt eski Başbakanı Şeyh Nasser El Sabah ile bir araya geldi. - KUVEYT

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Gül, Kuveyt'te Türklerin İnşa Edeceği Limanın Temelini Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement