"Costa Concordia" Davası Yarın - Son Dakika
Dünya

"Costa Concordia" Davası Yarın

"Costa Concordia" Davası Yarın

"Costa Concordia" kruvaziyerinin İtalya'nın batısındaki Giglio Adası açıklarında kayalıklara çarparak yaptığı kazanın mahkemesi, başlıyor.

02.03.2012 22:50  Güncelleme: 09:24

2012 yılının ilk büyük olayı olan "Costa Crociere" şirketine ait "Costa Concordia" kruvaziyerinin İtalya'nın batısındaki Giglio Adası açıklarında kayalıklara çarparak yaptığı kazanın mahkemesi, başlıyor.

32 kişinin yaşamını yitirdiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı olayla ilgili soruşturmayı, kaza yerine en yakın kent konumundaki Grosseto Cumhuriyet Savcılığı'nın yürütmesi sebebiyle, 2012 yılının yaşanan ilk büyük trajedisinin davası bu kentte yarın sabah görülmeye başlanacak.

Bu önemli dava öncesi mahkemeye katılımın yoğun olacağı düşünülerek, Grosseto Modern Tiyatrosu mahkeme salonuna dönüştürüldü. Salondaki hazırlıkların tamamlandığı ve 5 ayrı dilde cep telefonlarının kapalı tutulmasını belirten bilgi kartlarının davayı takip edeceklerin oturacaklara yerlere konulduğu bildirildi. Davanın görüleceği tiyatronun kafeteryasına 2 bin şişesi su olan toplamda 4 bin şişe içecek takviyesi yapıldı. Salonda kayıt ve dinleme cihazları, bilgisayarlar gibi teknolojik aletler için de giriş kabloları ve prizler hazırlandı.

Mahkemenin görüleceği tiyatro salonun çevresinde, 4 futbol sahası büyüklüğündeki alan polis tarafından özel denetime alındı.

Davayı takip etmek için çok sayıda kişinin Grosseto'ya geldiği ve yoğunluk nedeniyle kentteki otellerde yer bulunamadığı da basına yansıyan haberler arasında yer aldı.

"Costa Concordia" davasını çok sayıda kazazede, bilirkişi, avukat, gazeteci ve gemicilik şirketi yetkilisinin izlemesi bekleniyor.

Gemiyle ilgili yaşanan son gelişmelerden biri de, kısa bir süre öncesine kadar kayıp olan 15 kişiden 8'inin cesedinin daha bulunması, bir diğeri de kaptan Francesco Schettino ve ikinci kaptan Ciro Ambrosio'nun ardından aralarında geminin sahibi Costa Crociere şirketinin yöneticilerinin de bulunduğu 7 kişinin daha mahkemeye verilmesi olmuştu.

114 bin 500 ton ağırlığındaki "Costa Concordia" isimli kruvaziyer, yolcu ve mürettebatıyla birlikte toplam 4 bin 229 kişiyle, 13 Ocak Cuma günü yerel saatle 19.00'da başkent Roma'nın batısındaki Civitavecchia kentinden kuzeybatıdaki Savona kentine doğru yol almak için hareket etmiş, yerel saatle 21.45 sularında, Toskana Bölgesi sahillerindeki Giglio Adası açıklarında kayalıklara çarparak, kaza yapmıştı.

32 kişiye mezar olan dev kruvaziyer gemisi, halen adanın birkaç metre açığında yan yatık halde duruyor.

Bu arada, geminin kaptanı Francesco Schettino ise Grosseto Cumhuriyet Savcılığı'nın itirazına rağmen sorgu hakimi tarafından verilen kararla ev hapsinde tutulmaya devam ediyor.

- ROMA

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya 'Costa Concordia' Davası Yarın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement