Çin'deki İç Moğolistan'da çölleşme ve kumlaşma azalıyor - Son Dakika
Dünya

Çin'deki İç Moğolistan'da çölleşme ve kumlaşma azalıyor

Çin'in kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde çölleşme ve kumlaşmanın 6. resmi izleme çalışmasındaki yeni sonuçlar yayımlandı. Verilere göre, çölleşmiş araziler yıllık ortalama 4,83 milyon mu, kumlaşmış araziler ise 2,92 milyon mu azaldı. Bölgedeki kumlu arazilerin bitki örtüsü durumu halihazırda iyileşmeye devam ederken, bölgedeki dört büyük çöl ve dört kumlu arazi kontrol altına alınmış durumda.

18.06.2023 13:03

Çin'in kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde çölleşme ve kumlaşmanın 6. resmi izleme çalışmasındaki yeni sonuçlar yayımladı. Rapora göre, bölgede çölleşmiş ve kumlaşmış arazi alanı azalmaya devam ediyor.

2019'un Temmuz ayında başlayan bölgenin altıncı izleme süreci, 2021'in sonu itibarıyla sona erdi.

Resmi veriler, beşinci izleme sonuçlarıyla karşılaştırıldığında, İç Moğolistan'daki çölleşmiş arazi alanının yaklaşık 24,15 milyon mu (1,61 milyon hektar), kumlaşmış arazi alanının ise 14,59 milyon mu azaldığını gösterdi. Verilere göre, çölleşmiş araziler yıllık ortalama 4,83 milyon mu, kumlaşmış araziler ise 2,92 milyon mu azaldı.

Veriler aşırı derecede çölleşmiş arazi miktarının 15,91 milyon mu, ciddi derecede çölleşmiş arazi miktarının ise 18,51 milyon mu azaldığını gösterdi.

Öte yandan aşırı derecede kumlanmış arazi miktarı 21,99 milyon mu, ciddi derecede kumlanmış arazi miktarı ise 32,31 milyon mu azalma kaydetti.

Ülkenin dört büyük çölüne ve dört büyük kumluk alanına sahip İç Moğolistan Özerk Bölgesi uzun süredir çölleşme ve kumlaşma sorunlarıyla boğuşurken, son yıllarda ormanlaştırma çalışmalarına hız verdi.

Bölgedeki kumlu arazilerin bitki örtüsü durumu halihazırda iyileşmeye devam ederken, bölgedeki dört büyük çöl ve dört kumlu arazi kontrol altına alınmış durumda.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Hohhot'tan bildiriyor.

(XHTV)

Çin\'deki İç Moğolistan\'da çölleşme ve kumlaşma azalıyor
Kaynak: Xinhua

Son Dakika Dünya Çin'deki İç Moğolistan'da çölleşme ve kumlaşma azalıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement