Çin'de General Yu'nun Bin 320 Tonluk Heykelin Yapımı Tamamlandı - Son Dakika
Dünya

Çin'de General Yu'nun Bin 320 Tonluk Heykelin Yapımı Tamamlandı

Çin'de Üç Krallık döneminde yaşamış ünlü general Guan Yu'nun bin 320 ton ağırlığında 4 bin parça bronz kalıptan oluşan heykelin yapımı tamamlandı.

15.07.2016 18:55  Güncelleme: 19:10

Çin'de Üç Krallık döneminde yaşamış ünlü general Guan Yu'nun bin 320 ton ağırlığında 4 bin parça bronz kalıptan oluşan bir heykel yapıldı.

SADECE SİLAHI 136 TON

Uzunluğu 58 metre olan bin 1320 tonluk bu heykelde, sadece Guan Yu'nun elinde tuttuğu Green Dragon Crescent Blade isimli balta şeklindeki silahı 136 ton ağırlığında.Heykelin tasarımını, 2008 yılında Çin'in başkenti Pekin'de yapılan olimpiyatlardaki maskotların tasarımcısı olan Han Meilin yaptı.

YANLIŞ ÇEVİRİDEN KAYNAKLI: ÜÇ KRALLIK

Milattan sonra 220-280 yılları arasında denk gelen Üç Krallık döneminde, Çin Wei, Shu ve Wu hanedanlıklarının oluşturduğu üçlü bir yönetimin altına girmişti.Esasen ülke üçe bölünmemiş ancak yanlış çeviriden dolayı bu dönem Üç Krallık olarak adlandırılmış ve daha sonra da değiştirilmemiştir.

HALEN DOĞU ASYA'NIN EN POPÜLERİ

Doğum tarihi tam olarak bilinmeyen Guan Yu, Üç Krallık döneminin ilk yıllarında yaşamıştır. Yu halen Doğu Asya'nın en popüler figürlerinden biridir ve birçok insan tarafından saygı duyulur.

Çin\'de General Yu\'nun Bin 320 Tonluk Heykelin Yapımı Tamamlandı

Son Dakika Dünya Çin'de General Yu'nun Bin 320 Tonluk Heykelin Yapımı Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement