Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric ile bir araya geldi - Son Dakika
Dünya

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric ile bir araya geldi

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric ile bir araya geldi

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric ile Beijing'de düzenlenen 3. Kuşak ve Yol Uluslararası İşbirliği Forumu'na katılmak üzere bir araya geldi. Xi, Çin ve Şili arasındaki işbirliğinin iki ülkenin kalkınmasını ve yeniden canlanmasını teşvik ettiğini ve iki halka somut faydalar sağladığını belirtti. Ayrıca, Şili'nin Çin ve Latin Amerika arasındaki lider ülke haline gelmesi için ekonomi, ticaret, altyapı ve yeni teknolojiler alanlarında işbirliğini derinleştirmesi gerektiğini vurguladı.

17.10.2023 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BEİJİNG, 17 Ekim (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, 3. Kuşak ve Yol Uluslararası İşbirliği Forumu'na katılmak ve ülkeye resmi bir ziyaret gerçekleştirmek üzere Beijing'de bulunan Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed ile Salı günü bir araya geldi.

İki ülke Salı günü, her koşulda devam edecek stratejik bir ortaklık kurduklarını belirten müşterek bir bildiri yayımladı.

Xi, son on yılda Çin ve Etiyopya arasındaki Kuşak ve Yol işbirliğinin, alanları ve sonuçları bakımından Çin- Afrika ortaklığında ön plana çıktığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı, her koşulda devam edecek bu stratejik ortaklığın kurulmasını, iki tarafın da ortak kalkınma ve kazan-kazan işbirliğini ilerletmek, Güney-Güney ülkeleri arasındaki dayanışma ve işbirliğini teşvik etmek, ayrıca uluslararası eşitlik ve adaleti korumak için bir fırsat olarak değerlendirmesi gerektiğine işaret etti.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Dünya Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric ile bir araya geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement