Yunan muhalefet partisi Syriza'nın lideri Çipras, İspanya Çalışma Bakanı'na Türkiye'yi şikayet etti - Son Dakika
Dünya

Yunan muhalefet partisi Syriza'nın lideri Çipras, İspanya Çalışma Bakanı'na Türkiye'yi şikayet etti

Yunan muhalefet partisi Syriza'nın lideri Alexis Çipras, İspanya'da "geleceğin başbakanı" yorumları yapılan Çalışma Bakanı Yolanda Diaz'la da bir araya geldi. Çipras'ın görüşmede Türkiye için skandal ifadeler kullandığı öğrenildi.

02.01.2023 09:04  Güncelleme: 09:19

Yıllar sonra seçim kazanarak tekrar göreve gelen Brezilya lideri Lula da Silva'nın yemin töreni için Brezilya'da bulunan Yunan muhalefet partisi Syriza'nın lideri Alexis Çipras temaslarını sürdürüyor.

İSPANYA HÜKÜMETİNİN ÖNDE GELEN İSİMLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Önceki gün Lula da Silva ile poz vererek görüşme gerçekleştiren Çipras'ın Türkiye'nin bölgedeki hamlelerini anlattığı ve bu durumdan duyulan rahatsızlığı söylediği aktarılırken bugün ise Çipras'ın İspanya hükümetinin önde gelen isimleriyle görüştüğü açıklandı.

Yunanistan'ın Türkiye düşmanlığı bitmiyor! Çipras, İspanya Çalışma Bakanı'na bizi şikayet etti
Çipras, "geleceğin İspanya Başbakanı" lakabıyla tanınan Diaz ile görüştü.

TÜRKİYE İÇİN SKANDAL İFADELER KULLANDI

Çipras'ın İspanyol siyasetinde yükselen bir figür olarak tanınan ve "geleceğin başbakanı" yorumları yapılan Çalışma Bakanı Yolanda Diaz'la görüştüğü duyuruldu. Çipras'ın Diaz'a "Türkiye'nin bölgedeki artan saldırganlığı" ile ilgili bilgi verdiği belirtilirken Yunanistan'ın Avrupalı partnerlerinin de Türkiye'ye uluslararası yasalara uymaları konusunda net bir mesaj vermelerini istediği aktarıldı.

YUNAN MEDYASINDA SES GETİRDİ

Yunan medyası Ankara ile Madrid'in iyi bir ilişki kurduğunu ve İspanya'nın Türkiye'ye silah ve savunma sanayi ürünleri sattığına dikkat çekerken, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in 2021 Kasım ayında Ankara'ya gelerek savunma sanayi ve askeri anlaşmalar imzaladığını da hatırlattı.

Yunan muhalefet partisi Syriza\'nın lideri Çipras, İspanya Çalışma Bakanı\'na Türkiye\'yi şikayet etti

Son Dakika Dünya Yunan muhalefet partisi Syriza'nın lideri Çipras, İspanya Çalışma Bakanı'na Türkiye'yi şikayet etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Hızır Ekşi: Bir gece ansızın girsek Yunanistana ne güzel olurdu,tekrar tüm Adaları alsak 28 4 Yanıtla
  • Murat Sarıal: EYY OSMANLI TORUNU YUNAN KARDEŞLER SİZE BİR TAVSİYEM VAR. GÜVENDİGİNİZ ABD BATININ ÇIKARLARI SİZDEN ÖNCE TÜRKİYEDE DAHA ÇOK. SİZ KULLANILMAK İÇİN SADECE KÜÇÜK BİR ARAÇSINIZ BUNUN ÖRNEGİNİ GÖRDÜNÜZ. ABD SİYASETİNİ YAHUDİLER BELİRLER VE O YAHUDİLERİN EGEDE FAZLA İŞİ YOKTUR. YAHUDİLERİN EN BÜYÜK ÇIKARI SURİYEDE DİR. TÜRKİYEYİ SURİYEDEN UZAKLAŞTIRMAK İÇİN SİZİ PİYON OLARAK KULLANIYORLAR SİZDE BUNA ALET OLUYORSUNUZ. ADALAR ZATEN SİZDE. ADALARI KAYBEDEBİLİRSİNİZ 0 0 Yanıtla
  • Ufuk Ara: azıyorlar 0 0 Yanıtla

Advertisement