"BM'nin Çoklu Konferans Hedefi Değişmedi" - Son Dakika
Dünya

"BM'nin Çoklu Konferans Hedefi Değişmedi"

"BM\'nin Çoklu Konferans Hedefi Değişmedi"

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı, "BM'nin Kıbrıs sorununda çoklu konferans çağırma hedefi değişmedi" dedi.

26.07.2012 13:56  Güncelleme: 14:20

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer'ın "BM'nin Kıbrıs sorununda çoklu konferans çağırma hedefi değişmedi fakat şu anda bunun gerçekleştirilmesi için gerekli ön şartlar mevcut değildir" dediği haber verildi.

Kıbrıs Rum Kesiminde Yayınlanan Gazetelerden Fileleftheros, "Menüde Teknik Komiteler Var... Downer Başkanlık Seçimlerine Kadar Kıbrıs Sorunundaki Görüntüyü Netleştirdi" başlıklı haberinde uzun bir aradan sonra dün Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ve Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas'la ayrı ayrı görüşen Genel Sekreter'in Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer'ın muhataplarına, Kıbrıs sorununda olacaklar konusunda bilgi verdiğini yazdı.

Gazete, Downer'ın, Eroğlu ve Hristofyas'a; Kıbrıs müzakerelerini hayatta tutmanın tek yolunun, Rum tarafında Şubat 2013'te yapılacak başkanlık seçimine kadar teknik komitelerin işletilmesi olduğunu söylediğine dikkat çekti.

Edindiği bilgilere dayanarak, Downer'ın muhataplarına, BM'nin Kıbrıs sorununda çoklu konferans toplama hedefinin değişmediğini ancak şu anda bunun olması için gerekli ön şartların mevcut olmadığını söylediğine de vurgu yapan gazete, BM'nin, Türk tarafının en kısa zamanda konferans çağrılması talebinden vazgeçmediğini ilettiğini de kaydetti.

Haberde Downer'ın; Eroğlu ve Hristofya'a zaten bildikleri şeyleri yani teknik komitelere ağırlık verileceğini söylediği belirtilirken, Cumhurbaşkanı Eroğlu'yla görüşmesinden sonra da küçük de olsa teknik komiteler alanında ilerleme kaydedildiğini belirterek "Teknik komiteler sıkı çalışıyor" ifadesini kullandığı belirtildi.

Gazete Downer'ın dün akşam Ledra Palace'da gerçekleştirilen sosyal etkinlik çerçevesinde teknik komite üyeleri onuruna davet verdiğini, bu sabah Cumhurbaşkanı'nın Özel Temsilcisi Osman Ertuğ ve Rum Başkanlık Komiseri Yorgos Yakovu ile teknik komitelerin işleyişinde kaydedilen ilerlemeyi değerlendirmek üzere görüşeceğini hatırlattı. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya 'BM'nin Çoklu Konferans Hedefi Değişmedi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement