Biden: ABD ordusuna Gazze limanında yardım rıhtımı kurulması talimatını verdim - Son Dakika
Dünya

Biden: ABD ordusuna Gazze limanında yardım rıhtımı kurulması talimatını verdim

ABD Başkanı Biden, "Gazze'de 30 binden fazla Filistinli öldürüldü, bunların çoğu Hamas üyesi değildi; binlerce masum kadın ve çocuk öldürüldü. İsrail ve Hamas arasında 6 hafta sürecek acil bir ateşkes oluşturmak için durmadan çalışıyoruz" dedi. Biden, orduya Gazze limanında yardım rıhtımı kurulması talimatını verdiğini duyurdu.

08.03.2024 07:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Joe Biden, Kongre'de "Birliğin Durumu" konuşmasını gerçekleştirdi. Gazze'deki gelişmelere ilişkin konuşan Biden, 6 haftalık ateşkese acil ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Biden, Gazze sahilinde acil yardımlar için geçici bir rıhtım kurulacağını duyurdu. ABD ordusuna, bu misyona liderlik etmesi için talimat verdiğini kaydetti.

"BİNLERCE MASUM KADIN VE ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ"

ABD Başkanı Biden "Birliğin Durumu" konuşmasından satır başları şöyle; "Gazze'de 30 binden fazla Filistinli öldürüldü, bunların çoğu Hamas üyesi değildi; binlerce masum kadın ve çocuk öldürüldü. En az 6 hafta sürecek acil bir ateşkes oluşturmak için durmadan çalışıyoruz. Bu, rehinelerin evlerine dönmesini sağlayacak, dayanılmaz insani krizi hafifletecek ve daha kalıcı bir çözüme doğru ilerlemeyi sağlayacak.

GAZZE'YE GEÇİCİ YARDIM RIHTIMI

Amerika Birleşik Devletleri, Gazze'ye daha fazla insani yardım sağlanmasına yönelik uluslararası çabalara öncülük ediyor. ABD ordusuna, Akdeniz'de Gazze kıyısında, yiyecek, su, ilaç ve geçici barınak taşıyan büyük gemileri alabilecek geçici bir rıhtım kurması için bir acil durum misyonuna liderlik etmesi talimatını veriyorum.

İSRAİL'E UYARI

Gazze'ye geçici rıhtım ile yardımlar artacak ancak İsrail'in de yardımlara izin vererek ve yardım görevlilerini vurmayarak üzerine düşeni yapması gerekiyor."

Biden: ABD ordusuna Gazze limanında yardım rıhtımı kurulması talimatını verdim

Son Dakika Dünya Biden: ABD ordusuna Gazze limanında yardım rıhtımı kurulması talimatını verdim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Murat Sarıal: yardım adı altında işkal girişimi limanı kuracak. 51 0 Yanıtla
  • Ogunulus: Iki yuzlu igrenc sahtekar herif ôldurmek icin bombalari ver sonra bunu soyle iste batinin igrenc yuzu 41 0 Yanıtla
  • huseyin ergun: Gözlerim yaşardı. Ağlayasım geldi. Ne kadar iyi insanmış meğer. Biz, yanlış anlamışız. 18 0 Yanıtla
  • Tas Ruhi: Mid may šimanau 7 0 Yanıtla
  • osman şahin: Havadan gazeye sadece Ürdün ve Amerika yardım dağıtı Müslüman ülkeler nerede 0 2 Yanıtla
    huseyin ergun: Osman kardeş kafan iyi mi. Amerika yardım mı atıyor bomba mı atıyor. Sence. 3 0

Advertisement