Benazir Butto, Ölümün 5. Yıl Dönümünde Anıldı - Son Dakika
Dünya

Benazir Butto, Ölümün 5. Yıl Dönümünde Anıldı

Benazir Butto, Ölümün 5. Yıl Dönümünde Anıldı

2007 yılında bombalı ve silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Pakistan'ın eski Başbakanı Benazir Butto, ölümünün 5.yıl dönümünde ülke genelinde ve mezarının bulunduğu Larkana'da anıldı.

27.12.2012 20:33

2007 yılında bombalı ve silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Pakistan'ın eski Başbakanı Benazir Butto, ölümünün 5. yıl dönümünde ülke genelinde ve mezarının bulunduğu Larkana'da anıldı.

Butto'nun eşi, Pakistan Cumhurbaşkanı Ali Asıf Zerdari, Butto'nun oğlu ve iktidardaki Pakistan Halk Partisi'nin (PPP) Başkanı Bilavel Butto ile on binlerce kişinin katıldığı anma töreni, Butto'nun memleketi Larkana'da düzenlendi.

Törende Butto'nun mezarına çiçekler konularak Kuran'dan ayetler ve dualar okundu. Butto'nun dev posterlerinin açıldığı, ağıtlar eşliğinde yapılan anma töreninde "Şehit Benazir, Benazir ölmedi, ülken seni arıyor" şeklinde sloganlar atıldı.

Bölgesel yönetimlerden Sind ve Belucistan eyaletleri bugünü tatili ilan ederken, bu eyaletlerin başkentlerinde ve başkent İslamabad'da eski Başbakan Butto için anma törenleri düzenlendi.

Butto'nun Ravalpindi'de saldırıya kurban gittiği Liyakat Park'ta da anma töreni düzenleyen binlerce Pakistanlı, Butto'nun öldürüldüğü yere yaktıkları mumları koyarak, çiçek ve gül yaprakları bıraktı.

Liyakat Park'taki törene PPP'nin önde gelen isimleri ve çok sayıda siyasetçi katıldı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı törende Butto'nun siyasi mücadelesinden örnekler verildi. Törende okunan duaların ardından Pakistan halkına yemek dağıtıldı. - İSLAMABAD

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Benazir Butto, Ölümün 5. Yıl Dönümünde Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement