Almanya'daki Mısır Protestosuna Türkler'den Yoğun Katılım - Son Dakika
Dünya

Almanya'daki Mısır Protestosuna Türkler'den Yoğun Katılım

Almanya\'daki Mısır Protestosuna Türkler\'den Yoğun Katılım

Almanya’nın Stutgart kentinde binlerce insan Stuttgart Tren istasyonu önünde buluşarak Mısır’da yaşanan olayları protesto etti.

02.09.2013 12:52

Türkiye, Mısır, Tunus ve Cezayir bayrakları ile meydanlara gelen insanlar, Mısır'da işkenceye maruz kalan ve öldürülen insanlar için bir araya geldi. Arap ülkelerinin sivil toplum kuruluşlarının Türk sivil toplum kuruluşları ile birlikte organize ettikleri mitinge binlerce kişi katıldı. Stuttgart Tren istasyonu önünde başlayan gösteriler Marienplatz'a kadar devam etti. Stuttgart’tan protesto yürüyüşüne katılan Fatih adlı bir gösterici açıklamasında, “Görüyorsunuz büyük bir kalabalık var. Elimizden geldiği kadar Müslüman kardeşlerimize yardımcı olmak istiyoruz her konuda. Elimizden şu anda bu geliyor” dedi. Gösterilere katılan bir başka protestocu olan Fatma Okumuş ise açıklamasında, “Bugün burada Mısır’daki kardeşlerimizi desteklemek amacıyla bulunuyoruz. Her zaman onların yanlarında olduğumuzu bilsinler. İnşallah galip geleceklerdir. Biz de burada onlar için dua ediyoruz” dedi. Adem Kaya adlı gösterici ise Mısır’da yaşanan haksızlıklara karşı durduklarını belirterek, “Yapılan haksızlığa karşı halkın seçmiş olduğu demokratik yollarla gelen Cumhurbaşkanının tekrar göreve gelmesi ve bu yanlışın düzeltilmesi için bu yürüyüş yapılıyor. İnsan haklarını burada bütün dünyanın hatırlaması gerekir. Aynı zamanda masum insanların öldürülmesini kınıyor ve lanetliyoruz. Dünya insanların ölmesini seyretmemelidir. Aynı zamanda Suriye’de yahut başka bir İslam ülkesinde de savaş istemiyoruz. Müslümanların kanı her yerde akıyor. Haksızlık, adaletsizlik yapılıyor. Bunların olmasını elbette istemiyoruz. Müslümanların sorunlarını kendilerinin çözmelerini istiyoruz” dedi.

Yürüyüş sonrasında Marienplatz meydanında biriken binlerce insan okunan Kuran-ı Kerim'i dinledi ve ardından yapılan dualara hep bir ağızdan Amin diyerek duaların kabul olması istedi. Allah'a yalvaran ve bu zulmün bitmesi için dua eden hocalar ve binlerce kişi gözyaşlarına hakim olamadılar. Daha sonra Mısır'da şehit edilen direnişçiler adına gıyabi cenaze namazı kılındı. Binlerce kişi saf tuttu ve hocayla birlikte gıyabi cenaze namazını kıldılar.

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Almanya'daki Mısır Protestosuna Türkler'den Yoğun Katılım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement