Almanya'daki 3 Havalimanında Grev - Son Dakika
Dünya

Almanya'daki 3 Havalimanında Grev

Almanya\'daki 3 Havalimanında Grev

Geçtiğimiz Cuma günü Frankfurt Havaalanı'nda grev yapan Alman havayolu şirketi Lufthansa'nın kabin mürettebatı, bugün eylemlerini Berlin, Münih ve Frankfurt'ta tekrarladı.

04.09.2012 14:07

Geçtiğimiz Cuma günü Frankfurt Havaalanı'nda grev yapan Alman havayolu şirketi Lufthansa'nın kabin mürettebatı, bugün eylemlerini Berlin, Münih ve Frankfurt'ta tekrarladı.

Almanya'nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa ve Bağımsız Kabin Görevlileri Sendikası (UFO) arasında 13 aydır süren pazarlıklarda anlaşmaya varılamaması üzerine kabin görevlileri, geçtiğimiz Cuma günü grev yaptıkları Frankfurt'un yanı sıra Berlin ve Münih havalimanlarında iş bıraktılar.

Kabin görevlilerinin bugün Berlin Tegel Havalimanı'nda 6, Münih Havaalanı'nda 11 ve Frankfurt Havalimanı'nda 8 saat boyunca iş bırakacağı belirtilirken grevin ilk saatlerinde sadece Frankfurt'ta Lufthansa'nın 180 uçuşunun iptal edildiği bildirildi.

Çoğu Frankfurt ve Münih'ten olmak üzere günde yaklaşık bin 850 uçuş gerçekleştiren Lufthansa, 19 bin kabin memurunun üçte ikisini temsil eden UFO sendikasının yüzde 5 maaş zammı ve taşeron ya da geçici işçi çalıştırmama isteğini henüz kabul etmedi. Lufthansa'nın sadece yüzde 3,5 oranında bir ücret artışı önerdiği, UFO'nun ise bu teklife karşı çalışan maaşlarına 3 yıldır zam yapılmadığını öne sürdüğü bildiriliyor.

Geçtiğimiz Cuma günü Frankfurt'ta yapılan ve 8 saat süren iş bırakma eyleminin en az 200 uçuşu etkilediği ve yaklaşık 25 bin yolcunun etkilendiği bu uçuş iptalleri sonucu Lufthansa'nın milyonlarca Euro zarar ettiği belirtilmişti. - BERLİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Almanya'daki 3 Havalimanında Grev - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement