Almanya'da Yangın: 4 Türk hayatını kaybetti - Son Dakika
Dünya

Almanya'da Yangın: 4 Türk hayatını kaybetti

Almanya'nın Solingen şehrinde dört katlı bir evde çıkan yangında 4 Türk hayatını kaybetti, 9 kişi ise ağır yaralandı.

26.03.2024 15:46  Güncelleme: 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın batısında bulunan Solingen şehrinde, dört katlı bir evde çıkan yangında 2'si çocuk 4 kişi hayatını kaybetti. Yangında 9 kişi ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

KURTULMAK İÇİN PENCERELERDEN ATLADILAR

Solingen'deki dört katlı bir evin ikinci katında henüz nedeni belirlenemeyen bir yangın çıktı. Hızla yayılan yangın sonrası itfaiye ekipleri binadan en az 21 kişiyi tahliye etti. Görgü tanıkları, yangından kaçmak için pencerelerden atlayan çok sayıda kişinin ağır yaralandığını söyledi.

Solingen Belediye Başkanı Tim Kurzbach, olay yerine gelerek ekiplerden bilgi aldı. Belediye binasında bayrakların yarıya indirilmesini emretti ve "Ölenler için dua ediyorum ve yaralıların en kısa sürede iyileşmelerini diliyorum" dedi.

BAŞKONSOLOSLUKTAN AÇIKLAMA

Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosluğunca X sosyal medya platformundan yapılan açıklamada, yangının mahiyetinin bir an önce soruşturularak açıklığa kavuşturulması istendi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Solingen'de yaşadıkları apartmanda dün sabaha karşı çıkan yangında hayatını kaybeden Bulgaristan Türkü soydaşlarımıza Allah'tan rahmet, acılı yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Söz konusu yangının mahiyetinin bir an evvel soruşturularak açıklığa kavuşturulmasını önemle temenni ediyoruz. Bu kapsamda Başkonsolosluğumuz ilgili makamlarla temasta kalmaya devam edecektir."

Almanya\'da Yangın: 4 Türk hayatını kaybetti

Son Dakika Dünya Almanya'da Yangın: 4 Türk hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Erkut Köse: Bu solingen şehri türkler için ne kadar lanetli bir yer yıllar öncede kaçtane vatandaşımız yanarak hayatını kaybetmişti 55 0 Yanıtla

Advertisement