Almanya'da Binlerce Kişi Mısır'daki Olayları Protesto Etti - Son Dakika
Dünya

Almanya'da Binlerce Kişi Mısır'daki Olayları Protesto Etti

Almanya\'da Binlerce Kişi Mısır\'daki Olayları Protesto Etti

Almanya'nın Stutgart kentinde binlerce insan Stuttgart Tren istasyonu önünde buluşarak Mısır'da yaşanan olayları protesto etti.

02.09.2013 11:39

Almanya'nın Stutgart kentinde binlerce insan Stuttgart Tren istasyonu önünde buluşarak Mısır'da yaşanan olayları protesto etti.

Türkiye, Mısır, Tunus ve Cezayir bayrakları ile meydanlara gelen insanlar, Mısır'da işkenceye maruz kalan ve öldürülen insanlar için bir araya geldi. Arap ülkelerinin sivil toplum kuruluşlarının Türk sivil toplum kuruluşları ile birlikte organize ettikleri mitinge binlerce kişi katıldı. Stuttgart Tren istasyonu önünde başlayan gösteriler Marienplatz'a kadar devam etti. Protesto sırasında şehir merkezinden geçilmesinin önemine değinen yetkililer, "Avrupalılar, hatta tüm dünya Mısır'da yaşananlara göz yumuyor. Daha yeni yeni yaşanan olayları medyalar yayınlıyor. Fakat hiç kimse sesini çıkarmıyor. Katılmak isteyen ve destek olmak isteyen STK lar ile birlikte bu yürüyüşü organize ettik. Binlerce kişiyi bir araya getirmekten dolayı çok memnun kaldık. Duyarlı insanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Allah dualarımızı kabul etsin" dedi.

"Mısır'a demokrasi ve özgürlük" ve "Mısırlı kardeşlerimizin demokratik hakları için protesto" başlıklı yürüyüşte slogan çekmek veya benzeri sesli bağırışların olmaması için katılan insanlar sürekli uyarıldı. 'Sessiz yürüyüş olarak tanıtılan mitingin organizasyonundan sorumlu yetkililer ise açıklamalarında, "Mısır'da insanlar ölüyor. Artık dur deme vakti geldi ve geçiyor. Avrupa'dan hatta dünyadan çok az tepki geliyor ve bunun karşılığını Mısır halkı canlarıyla ödüyor. Katledilen insanlar Allah katında inşallah şehitlik mertebesine yükselirler ve Allah günahlarını affeder. Zulüm gören ve işkenceye maruz kalan insanlarımıza Allah'tan şifa diliyoruz ve artık bu olayların artık yaşanmamasını istiyoruz. Akan kan Müslüman kanı olunca kimse sesini çıkarmıyor. Barışçıl bir dünya istiyorsak ve insan haklarından bahsediyorsak bunu dünya'da yaşayan her insan için eşit olarak görmemiz lazım" dedi.

Yürüyüş sonrasında Marienplatz meydanında biriken binlerce insan okunan Kuran-ı Kerim'i dinledi ve ardından yapılan dualara hep bir ağızdan Amin diyerek duaların kabul olması istedi. Allah'a yalvaran ve bu zulmün bitmesi için dua eden hocalar ve binlerce kişi gözyaşlarına hakim olamadılar. Daha sonra Mısır'da şehit edilen direnişçiler adına gıyabi cenaze namazı kılındı. Binlerce kişi saf tuttu ve hocayla birlikte gıyabi cenaze namazını kıldılar. - STUTTGART

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Almanya'da Binlerce Kişi Mısır'daki Olayları Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement