Agit Ukrayna'da Süren Şiddetten Endişeli - Son Dakika
Dünya

Agit Ukrayna'da Süren Şiddetten Endişeli

Agit Ukrayna\'da Süren Şiddetten Endişeli

Ukrayna krizinin ele alındığı Minsk zirvesinde bir ateşkes anlaşmasına varılsa da Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) bu konuda endişeli. Ukrayna'da temaslarda bulunan AGİT Genel Sekreteri Lamberto Zannier, ülkedeki krizin soğuk savaş ortamını hatırlattığını belirtti: "Çatışmaların bu sabah hala devam ediyor olmasından ötürü endişeliyim. Bu çatışmaların Minsk'te karar verilen tarihe kadar gerçekten sona ermesini bekliyoruz.

13.02.2015 17:45

Ukrayna krizinin ele alındığı Minsk zirvesinde bir ateşkes anlaşmasına varılsa da Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) bu konuda endişeli.

Ukrayna'da temaslarda bulunan AGİT Genel Sekreteri Lamberto Zannier, ülkedeki krizin soğuk savaş ortamını hatırlattığını belirtti: "Çatışmaların bu sabah hala devam ediyor olmasından ötürü endişeliyim. Bu çatışmaların Minsk'te karar verilen tarihe kadar gerçekten sona ermesini bekliyoruz."

Belarus'un başkenti Minsk'te imzalanan anlaşma AGİT'in, tarafların uzlaştığı ateşkes şartlarını, ağır silahların geri çekilmesini gözlemlemesini ve rapor etmesini öngörüyor.

Zannier, Ukrayna'nın doğusunda çatışmaların sona ermesi için atılması planlanan adımları euronews'e anlattı: "Debaltseve'in faturasını taraflardan sadece birisine kesmemeliyiz. Çatışmaların gerçekten sona erdiğinden emin olmalıyız. Bölgedeki ağır silahlar ve mahkumların serbest bırakılması konuları üzerinde çalışmalıyız. Bunlar şiddetin azalması için atılacak somut adımlar."

A

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 13 Şubat 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Agit Ukrayna'da Süren Şiddetten Endişeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement