ABD İran'ın talebini kabul etti! Cuma günkü görüşme Umman'da yapılacak - Son Dakika
Son Dakika Logo
Dünya

ABD İran'ın talebini kabul etti! Cuma günkü görüşme Umman'da yapılacak

ABD İran\'ın talebini kabul etti! Cuma günkü görüşme Umman\'da yapılacak
04.02.2026 06:11

İran, ABD ile cuma günü İstanbul'da gerçekleştirilmesi planlanan kritik nükleer müzakerelere günler kala, toplantının yeri ve formatında değişiklik yapılması talebinde bulunmuştu. Görüşmenin Umman'da yapılmasını isteyen İran'ın bu talebi ABD yönetimi tarafından kabul edildi. ABD Başkanı Trump, İran ile yürütülen müzakerelerin sürdüğünü belirterek, "Bir şeyler yapmak istiyorlar, bakalım somut bir sonuç çıkacak mı. Şu anda kendileriyle aktif olarak görüşüyoruz" dedi.

Beyaz Saray Özel Temsilcisi Steve Witkoff ve İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi'nin İstanbul'da Cuma günü bir araya gelebileceğine dair Amerikan basınına haberler yansımıştı.

ABD KABUL ETTİ

İran, görüşmenin İstanbul yerine Umman'a taşınmasını talep etti. Trump yönetimi, İran'ın cuma günkü görüşmelerin Umman'a taşınması talebini kabul etti.

TRUMP: BİR ŞEYLER YAPMAK İSTİYORLAR

ABD Başkanı Donald Trump, 2 haftalık geçici finansmanı içeren bütçe paketini Oval Ofis'te imzaladıktan sonra gündeme dair açıklamalarda bulundu. İran ile yürütülen müzakerelere ilişkin bir soruya yanıt veren Trump, müzakerelerin sürdüğünü belirterek, "Bir şeyler yapmak istiyorlar, bakalım somut bir sonuç çıkacak mı" dedi.

"KENDİLERİYLE AKTİF OLARAK GÖRÜŞÜYORUZ"

İran'ın nükleer tesislerini hedef alan "Gece Yarısı Çekici Operasyonu"nu hatırlatan Trump, "Daha önce bir fırsatları vardı ama işe yaramadı ve biz 'Midnight Hammer' Operasyonu'nu gerçekleştirdik. Bunun tekrar yaşanmasını istediklerini sanmıyorum. Müzakere etmek istiyorlar. Şu anda kendileriyle aktif olarak görüşüyoruz" şeklinde konuştu. Trump, müzakereler kapsamında planlanan toplantıların yeri ve zamanı konusunda detay vermekten kaçındı.

Son Dakika Dünya ABD İran'ın talebini kabul etti! Cuma günkü görüşme Umman'da yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • fenerbahce343434 fenerbahce343434:
    İran rejimi, her zaman dansöz gibisiniz , sadece, sizin için çabalayan ülkeme üzülüyorum. 176 133 Yanıtla
    Tahsin Mehdevi Tahsin Mehdevi:
    Türkiye ile alakası yok bu işin efendi, mesele nato gibi siyonist-emperyalist etkileşimden uzak olması. 33 46
    kenan sar kenan sar:
    toplantı neden istanbul da yapılacaktı türkiye ilgisi yoksa 17 7
  • Ankara21 Ankara21:
    Türkiye ne yaptı la Size 118 81 Yanıtla
    Ali Kublay Ali Kublay:
    Nemi yaptı bulamadıkları helikopter enkazını Türkiye'nin ihasi buldu andawallar sururusu kağıttan kaplan İRAN 26 7
  • Yahya Gültekin Yahya Gültekin:
    İki tane yahudi ülke anlasmis İNŞALLAH ALLAH sizi yanıltır birbirinizi helak edersiniz 72 67 Yanıtla
  • 11361136jJ 11361136jJ:
    İran sakallı rejimi yıkıkmalı laik düzen gelmelidir 44 71 Yanıtla
    Tahsin Mehdevi Tahsin Mehdevi:
    köpeklerin duası kabul olmaz efendi..! 26 22
    VillaUmut VillaUmut:
    Sakallı Tahsin, canın ne çeker onu söyle, boynun mu kaşınıyor yine? :) 11 12
  • Rasit Tok Rasit Tok:
    Adamlar haklı Libya uçağını hatırlayalım 29 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement