ABD'den 7 Üst Düzey Rus Yetkili ile 17 Rus Şirkete Yaptırım - Son Dakika
Dünya

ABD'den 7 Üst Düzey Rus Yetkili ile 17 Rus Şirkete Yaptırım

ABD\'den 7 Üst Düzey Rus Yetkili ile 17 Rus Şirkete Yaptırım

Rusya'nın Ukrayna üzerindeki baskısını azaltmaması üzerine ABD, Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulama kararı aldı.

28.04.2014 18:02

Rusya'nın Ukrayna üzerindeki baskısını azaltmaması üzerine ABD, Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulama kararı aldı. Yaptırımlar 7 üst düzey Rus yetkili ile 17 Rus şirketini kapsıyor.

ABD'nin uyguladığı yeni yaptırımlarla 7 kişi ve 17 şirketin mal varlıkları donduruldu ve vize yasağı getirildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın çevresinde bulunan kişi ve firmalar yaptırım uygulanacaklar listesinde en başı çekiyor. Bunun dışında bazı enerji, bankacılık ve altyapı sektöründe faaliyet gösteren firmalara da yaptırım uygulanacak.

Yaptırım uygulanan kişilerin başında Putin'in yakın dostu ülkenin önde gelen petrol şirketlerinden Rosneft'in Başkanı İgor Seçin geliyor. Yaptırım uygulanan diğer kişiler ise Rusya Başbakan Yardımcısı Dimitry Kozak, Rusya Federal Koruma Servisi Başkanı Evgeniy Murov, Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı olan Duma'nın Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Aleksey Pushkov, Rusya Devlet Başkanlığı Dairesi 1. Başkan Yardımcısı Vyacheslav Volodin, Putin'in Kırım Elçisi Oleg Belavantsev ve savunma sektörü için yüksek teknoloji endüstriyel ürünler üreten Rostech'in CEO'su Sergey Chemezov.

7 Rus Devlet Görevlisi ve 17 firma üzerinde uygulanmaya başlayan yaptırımlara daha fazla kişi ve firmanın eklenmesi bekleniyor. Avrupa Birliği'nin de kendi listesini oluşturduğu belirtildi. Beyaz Saray yetkilileri, "Rusya, Cenevre anlaşmalarının hiçbirine uymuyor ve Ukrayna'daki krizi daha da büyütüyor" şeklinde açıklama yaptı.

Ukrayna'nın doğusunda Rus yanlısı göstericilerin devlet ve emniyet güçlerinin binalarını ele geçirmesiyle alevlenen krize Rusya'nın destek verdiği iddia ediliyor. - WASHINGTON

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya ABD'den 7 Üst Düzey Rus Yetkili ile 17 Rus Şirkete Yaptırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement