ABD'de Askeri Hava Üssünde Saldırı Alarmı, Tatbikat Çıktı - Son Dakika
Dünya

ABD'de Askeri Hava Üssünde Saldırı Alarmı, Tatbikat Çıktı

ABD'nin Maryland eyaletinde bulunan Andrews Hava Üssü'nde silah sesleri duyulduğu iddiası, üste alarma yol açtı. Yetkililer olağan dışı bir durum yaşanmadığını, tatbikat yapıldığını açıkladı.

30.06.2016 16:45  Güncelleme: 18:01

ABD'nin Maryland eyaletinde bulunan Andrews Hava Üssü'nde silah sesleri duyulduğu iddiası, üste alarma yol açtı. Üsse giriş be çıkışlar yasaklanırken, personele kendilerini güvene almaları ve bulundukları yerden çıkmamaları çağrısı yapıldı.

TATBİKAT ÇIKTI!

Silahlı saldırı olduğunu önce doğrulayan ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri, daha sonra hava üssünde olağandışı herhangi bir durum yaşanmadığını açıkladı. Üste verilen alarmın yanlış anlaşıldığı, olayın tamamen bir tatbikat olduğu belirtildi.

İHBAR DA TATBİKATIN BİR PARÇASI

NBC News muhabiri Pete Williams, üst düzey yetkililere dayandırdığı haberinde, silahlı saldırı yapıldığı söylentilerinin ve yanlış anlaşılmanın tatbikatın bir parçası olduğunu belirtti.

DÜNYANIN EN SIKI KORUNAN HAVA ÜSLERİNDEN

Andrews Hava Üssü, dünyanın en sıkı korunan hava üslerinden biri olarak biliniyor. Beyaz Saray'ın yaklaşık 24 kilometre uzaklığında bulunan askeri üs, başkentin de başlıca askeri hava tesisi.

ABD\'de Askeri Hava Üssünde Saldırı Alarmı, Tatbikat Çıktı

Son Dakika Dünya ABD'de Askeri Hava Üssünde Saldırı Alarmı, Tatbikat Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • asya aktaş : evet aynen bizimde öyle 1 4 Yanıtla
  • Pilot: ABD de 100 kişi civarı ölse direk ellerini çekerler 3-4 bomba patlasa keşke ısıd daes pyd desteklerını çekerler... Türkiyemde en azından daha rahat nefes alır... 2 0 Yanıtla

Advertisement