ABD Başkanı Biden: Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacağız - Son Dakika
Dünya

ABD Başkanı Biden: Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacağız

İsrail işgali altındaki Gazze'de gıda ve temiz suya ulaşım her geçen gün güçleşirken Mısır, Ürdün ve BAE'nin, abluka altındaki kente havadan yardımları sürüyor. Son olarak ABD Başkanı Joe Biden da, ülkesinin ilerleyen günlerde Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacağını açıkladı.

01.03.2024 22:47  Güncelleme: 23:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Joe Biden, ilerleyen günlerde, Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacaklarını ve bölgeye daha fazla insani yardım ulaştırılabilmesi için İsrail ile yakın temasta olduklarını duyurdu.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Gazze Şeridi'nde insanlık dramı yaşanıyor. İşgal altındaki kentte gıda ve temiz suya erişim her geçen gün güçleşirken Mısır, Ürdün ve BAE ise hava kuvvetlerine bağlı uçaklarla Gazze kıyılarına insani yardım atıyor. 3 ülkenin yardımları sürerken bir haber de okyanusun öte tarafından geldi.

ABD Başkanı Biden: Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacağız

ABD, GAZZE'YE HAVADAN YARDIM ATMAYA BAŞLAYACAK

ABD Başkanı Biden, İtalya Başbakanı Georgia Meloni'yi Beyaz Saray'da kabulünde basın mensuplarına gündemi değerlendirdi. Biden, "Önümüzdeki günlerde, Ürdün'e katılarak (Gazze'ye) havadan insani yardımları atmaya başlayacağız." şeklinde konuştu.

"GAZZE" YERİNE SEHVEN "UKRAYNA" DEDİ

Gazze'ye havadan atacakları yardımla ilgili cümlesinde Biden'ın sehven Gazze yerine "Ukrayna" demesi de dikkati çekti. Biden, İsrail tarafıyla daha fazla insani yardımın bölgeye gönderilebilmesi için görüşmelerini sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

ABD Başkanı Biden: Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacağız
ABD Başkanı Joe Biden

"YAŞANAN OLAY TRAJİK VE KORKUTUCU"

Joe Biden, Oval Ofis'te yaptığı açıklamada, yardım beklerken İsrail tarafından vurularak öldürülen Gazzeli sivillerle ilgili olarak, "Gazze'nin kuzeyinde (Filistinlilerin) insani yardıma ulaşmaya çalışırken yaşanan olay trajik ve korkutucu. Oradaki hayatların kaybı çok üzücü." ifadesini kullandı. Masum insanların yiyecek bulmak için çabalarken "savaşa yakalandığını" ifade eden Biden, "Onların yardıma ulaşmaya çalışırken karşılaştıkları durumu gördünüz. Daha fazlasını yapmalıyız ve ABD olarak yapacağız." dedi.

ABD Başkanı Biden: Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacağız
İtalya Başbakanı Georgia Meloni ve ABD Başkanı Joe Biden

MISIR, BAE VE ÜRDÜN, GAZZE'YE HAVADAN YARDIM YAPIYOR

Halihazırda Ürdün, Mısır, BAE'nin Gazze'ye havadan yardımları devam ediyor. Son olarak bugün Ürdün ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyine gıda yardımı için 3 uçak gönderdiğini duyurdu.

ABD Başkanı Biden: Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacağız

ÜRDÜN KRALI HAVA İNDİRME OPERASYONUNA KATILMIŞTI

27 Şubat'ta ise Ürdün Kralı 2. Abdullah, Gazze Şeridi'ne yapılan havadan insani yardım dağıtımı operasyonuna katılmıştı. Askeri üniforma giyen Kral 2. Abdullah, hava indirme operasyonunda askeri bir uçakta görülmüştü.

ABD Başkanı Biden: Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacağız
Ürdün Kralı 2. Abdullah (Soldan ikinci)

BELÇİKA DA HAVADAN YARDIM GÖNDERECEK

Diğer taraftan Belçika Savunma Bakanı Ludivine Dedonder ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Caroline Gennez, X hesaplarından yaptıkları duyuruda, havadan yardım gönderme kararı aldıklarını bildirdi. Operasyonu Savunma Bakanlığının üstleneceğini belirten Dedonder, keşif ekibinin pratik hazırlıklar için halihazırda Ürdün'de bulunduğunu aktardı. Dedonder, Belçika Acil Müdahale Ekibi'nin (B-FAST), malzemeleri 4 Mart'ta A400M tipi askeri nakliye uçağıyla yola çıkaracağını ve en kısa sürede havadan yardımların yapılacağını kaydetti.

ABD Başkanı Biden: Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacağız
Belçika Savunma Bakanı Ludivine Dedonder

GAZZE'DEKİ İNSANİ FELAKET

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana sivil yerleşim yerleri, hastane, okul ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı barınakları hedef alan saldırılarını sürdürmesinin yanı sıra insani yardımların girişini engellemesi nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde büyük bir insani felaket yaşanıyor.

ABD Başkanı Biden: Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacağız
ABD Başkanı Biden: Gazze\'ye havadan insani yardım atmaya başlayacağız
Abdullah Aydemir
Abdullah Aydemir
Sondakika.com - Dünya

Son Dakika Dünya ABD Başkanı Biden: Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Mustafa POLAT: Bu nasıl bir iki yüzlülük.. İsrail’e silah yardımı yap, Filistin’e insani yardım.. 144 6 Yanıtla
    Can Vatan: ALLAH Sizi Kahretsin Okadar Mahsum İnsanın Kanı var Elinizde Birde Yardım Edicekmiş Yerin Dibine Batın İnşallah 6 0
  • Eyüp Yalçın: Hamasa rağmen! kalpleri dayanmadı mazlumlara yardım atıyolar günün en iyi haberi 1 36 Yanıtla
    Eyüp Yalçın: İroni yaptım arkadaşlar kaç ay sonra şimdim akıllarına gelmiş yardım manasında! 0 0
  • Yusuf Gümüşsoy: Büyük şeytan Amerika yardım adı altında bomba atmada yardımında gerekmiyor. 10 2 Yanıtla
  • Fatih Aydın: adam olana bu yardım çok bile, teşekkürler abd teşekkürler biden.... 0 9 Yanıtla
  • ferhat bakşi: Lanetlerin hepsi sen ve senin gibilerin üzerine olsun 5 0 Yanıtla
  • Murat denizli: siz anca bimba atarsiniz sizinde bizimkilerinde yardimi eksik olsun gercek muslumanlar yardim etsin siz bonba atanlara engel olun yeter 1 0 Yanıtla
  • Hursit Yavas: Sizin bu gidalarin zehir koymussunuzdur kahrolsun ABD itrail ve yandaslari 1 0 Yanıtla
  • Harun Gür: Allah belanı versin Biden! 30 bin insanın öldürülmesine yardım et şimdi havadan yardım atacakmış.Ey ahmaklar uyanın başımıza gelen bütün musibetler İngiliz ve Amerika yüzünden. 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement