AB, Ukrayna'ya 1.5 Milyar Euro Daha Destek Verecek - Son Dakika
Dünya

AB, Ukrayna'ya 1.5 Milyar Euro Daha Destek Verecek

AB, Ukrayna\'ya 1.5 Milyar Euro Daha Destek Verecek

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, bugün Ukrayna'yı desteklemek için ayrılan 1.5 milyar avroluk fonu serbest bıraktıklarını açıkladı. AB'nin, savaşın başından itibaren Ukrayna'ya verdiği fon desteği 85 milyar avroya ulaştı. Von der Leyen, 2027'ye kadar Ukrayna'ya ek 50 milyar avro teklif ettiklerini belirterek, Ukrayna'ya olan desteğin devam edeceğini vurguladı.

22.11.2023 14:25  Güncelleme: 14:26

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, bugün Ukrayna'yı desteklemek için ayrılan 1.5 milyar avroluk fonu serbest bıraktıklarını açıklayıp bloğun, savaşın başından itibaren Ukrayna'ya verdiği fon desteğinin 85 milyar avroya ulaştığını belirtti.

AB Komisyon Başkanı Von der Leyen, 2027'ye kadar Ukrayna'ya verilecek destek için ek 50 milyar avro teklif ettiklerini belirtip "Avrupa'nın finansmanı, Rusya savaşının başlangıcından bu yana Ukrayna'nın ekonomik istikrarını ve kamu hizmetlerini destekledi. Bugün yeni bir 1.5 milyar avro ödeyeceğiz. Ukrayna'ya desteğimiz şu anda 85 milyar Euro'ya ulaştı. Daha fazlası gelecek" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya AB, Ukrayna'ya 1.5 Milyar Euro Daha Destek Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement