AB Triton Programının Amacı Göçmen Kurtarmak mı Sınırları Korumak Mı? - Son Dakika
Dünya

AB Triton Programının Amacı Göçmen Kurtarmak mı Sınırları Korumak Mı?

AB Triton Programının Amacı Göçmen Kurtarmak mı Sınırları Korumak Mı?

Akdeniz'de peşpeşe yaşanan göçmen teknesi facialarının ardından Avrupa Birliği tarafından alınan Triton bütçesini arttırma kararı farklı tepkiler aldı.

24.04.2015 23:18

Akdeniz'de peşpeşe yaşanan göçmen teknesi facialarının ardından Avrupa Birliği tarafından alınan Triton bütçesini arttırma kararı farklı tepkiler aldı. Birliğin arama kurtarma çalışması yapılacak mesafenin 30 mil olarak belirlendiği ve sınır koruma birimi Frontex çerçevesindeki Triton bütçesinin de üç katına çıkarılacağı açıklamasına sivil toplum örgütleri ve uluslararası kuruluşlardan farklı tepkiler geldi.

Save The Children üyesi Gemma Parkin'e göre sorun "dev" ama atılan adım "cüce":

"Avrupa arama kurtarma kapasitesini ve Triton bütçesini arttırarak dün büyük bir uçurumu kapatmak yönünde küçük bir adım attı. Ancak arama kurtarmanın sınır kontrolünden öncelikli olup olmayacağı ve bu çalışmaların nerede yapılacağı açıklığa kavuşmuş değil."

Maersk Regensburg adlı yük gemisi Trablus açıklarında, İtalya kıyılarından oldukça uzakta batmakta olan 400 kişinin yardımına gitmişti. Gemi kaptanı C. Levington 30 mil sınırının çok dar olduğu görüşünde:

Bence Avrupa Birliği'nin kurtarma alan

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 24 Nisan 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya AB Triton Programının Amacı Göçmen Kurtarmak mı Sınırları Korumak Mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement