AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Ashton Lübnan'da - Son Dakika
Dünya

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Ashton Lübnan'da

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Ashton Lübnan\'da

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, 5 günlük Orta Doğu turu kapsamında Lübnan'ı ziyaret etti.

23.10.2012 20:32

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, 5 günlük Orta Doğu turu kapsamında Lübnan'ı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Lübnan Parlamento Başkanı Nebih Berri, Başbakan Necip Mikati, Eski Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora ve Lübnan Genelkurmay Başkanı Jean Kahveci ile ayrı ayrı görüşen Ashton, mevcut kabinenin desteklenmesi ve Lübnan'daki Suriyeli mültecilere daha fazla yardım yapılması gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Lübnan İstihbarat Şefi Visem El Hasan'ın, düzenlenen bombalı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden sonra muhalif partiler tarafından yoğun tepki gören Başbakan Necip Mikati'nin de arkasında durduğunu belirten Ashton, AB'nin Lübnan'a ve Lübnan halkına verdiği desteği tekrar dile getirerek, politik liderlerin, ülkenin karşılaşmakta olduğu zorlukları çözmek için yapıcı bir tutum sergilemeleri gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Lübnan'dan ayrılmadan önce basına açıklamalarda bulunan AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, "Lübnanlı yetkililerle görüşmelerimde, ülkenin birliğinin sağlanmasında Avrupa Birliği'nin tam desteğinin olduğunu ifade ettim" dedi.

İstihbarat Şefi Visem El Hasan'ın öldürüldüğü bombalı saldırı hakkında da yorum yapan Ashton, "Bu tür terör eylemleri, tepki çekmek ve gerginlik çıkartmak amacıyla düzenlenmektedir" diye konuştu. Ashton, "Ülkedeki düzenin ulusal diyalog aracılığıyla sağlanması için gösterilen çabayı olumlu karşılıyorum ve bütün politik liderleri, ülkenin karşılaşmakta olduğu asıl zorluklara yönelik yapıcı çözümler üretmeleri konusunda teşvik ediyorum" ifadelerini kullandı. - BEYRUT

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Ashton Lübnan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement