ÇEVRE Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen iller için hazırlanan 'Tohum' filminin görüntülerini paylaştı.
Bakan Murat Kurum, Ankara'nın yeşil koridorları ve spor alanındaki gelişmeleri tanıttı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında çeşitli pozisyonlarda istihdam edilmek üzere toplam 500 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Adaylar tercihlerini, bugünden itibaren 25 Aralık'a kadar, ÖSYM aracılığıyla gerçekleştirebilecekler.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 500 bin sosyal konut projesi olarak bilinen Yüzyılın Konut Projesi'ne 5 milyon 440 bin vatandaşın başvurduğunu açıkladı. Kuralar 29 Aralık Pazartesi günü çekilecek.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sıfır Atık Forumu kapsamında Azerbaycan, Rusya, Suriye, İran, Özbekistan, Karadağ, Mali ve Malezya'nın çevre ve iklim alanındaki temsilcileriyle ikili görüşmeler yaptı.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kasım ayı içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 350 bininci konutun anahtarının teslim edileceğini belirterek CHP'li belediyelere asli görevleri olan çöp toplama hizmetini yerine getirmelerini söyledi.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı televizyon yayınında yaptığı açıklamada deprem konutlarının yüzde 70'ini tamamlandığını belirtti. Yeni bir sosyal konut projesi başlatacaklarını da söyleyen Kurum, gençlere ve 3 çocuklu ailelere kontenjan ayrılacağını söyledi.
Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde çıkan yangın sonrası 43 bağımsız bölüm ağır hasar aldı.
ÇEVRE Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Deprem bölgesinin tamamında şu ana kadar 250 bin sayısına ulaştık. 300 bininci konutumuzu da yine eylülde Malatya'da teslim edeceğiz.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İstanbul Başakşehir'de gerçekleştirilecek Damla Kent Konut Projesi'nde talep toplama bugün başlıyor. Dar gelirlilere küçük paylarla büyük yatırım fırsatı sunuluyor. Gayrimenkul Sertifikaları bugün 7,59 TL'den başlayan fiyatla Borsa'da işlem görmeye başlıyor. Son talep tarihi 8 Ağustos 2025. Borsa'da "DMLKT" koduyla talep oluşturulacak.
Bakan Kurum, İstanbul'da kiralık konut yapacağını ve kira artışlarını aşağı çekecek projeler başlatacağını duyurdu.
Hatay'da şantiye alanında incelemelerde bulunan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İnşallah önümüzdeki ay Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev'in teşrifleriyle;
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "2000 yılındaki bina stokuna baktığımızda İstanbul'un tamamı riskliyken; yaptığımız düzenlemeler, mevzuat değişiklikleri ve inşa çalışmalarıyla; bugün İstanbul'un yüzde 60'ı güvenli hale gelmiş durumda.
Çevre Bakanı Murat Kurum, deprem sonrası çalışmaları için Malatya'da temaslarda bulunuyor.
Bakan Kurum, deprem sonrası Ebrar Sitesi'nin yerine güvenli konutların tamamlandığını açıkladı.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2023 yılı sonuna kadar 11 ilde afetzede vatandaşlara 453 bin ev ve işyeri teslim edileceğini açıkladı. Ayrıca İstanbul'daki deprem riski ve kentsel dönüşüm projelerine dikkat çekti.
Önceki dönem Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Talas Belediyesi'nin düzenlediği İkram Sofrası'nda iftar yaptı. Ramazan ayı boyunca toplamda 5 bin 400 kişi faydalandı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimde Ekrem İmamoğlu'na kaybedip daha sonra Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görevlendirilen Murat Kurum için "En son seçimde nereye adaydı bu? İstanbul'a. İstanbul'un maketine bakıyor akşamları, maketine. İstanbul'un maketiyle oynuyor" dedi.
Osmaniye'de Akyar TOKİ Afet Konutları ziyaretinde bir vatandaş, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a, ''Yapılan hizmetler falan çok iyi ama işçilik sıfır. Ben şu telefonumdaki şeyleri size göstersem 26 Aralık'tan bu yana hiçbir işlem yapılmıyor. 26 gündür su kesiliyor" ifadeleriyle sitem etti.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Üsküdar'da kanalizasyon suyu ve gıda atıklarının denize döküldüğünü tespit ederek Özel Çevre Koruma Bölgesi olan Marmara Denizi'ndeki kirliliğe İSKİ'nin deşarjının neden olduğunu belirledi. İSKİ'ye kirlilik nedeniyle 1 milyon 337 bin 354 TL idari ceza uygulandı.
Çevre Bakanı Murat Kurum, deprem sonrası çalışmaları yerinde incelemek için Malatya'ya gitti.
Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serkan Gürtürk, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile yapılacak görüşmede basın mensupları için 120 konut projesinin gündeme gelmesini umut ettiklerini dile getirdi.
TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yapay zeka uygulamasına göre İzmir körfezinin 10 yıl sonraki halinin yer aldığı fotoğrafı göstermesine muhalefet milletvekilleri tepki gösterdi.
Marmaris'te 70 yat kapasiteli iskele projesi, alandaki arkeolojik sit tespiti nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından iptal edildi.
Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ile yaptığı görüşmeler neticesinde Kent Meydanı Projesi'nin eksikliklerini Sinop Belediyesi olarak tamamlayacaklarını açıkladı. Proje, 2024'te tamamlanarak halkın hizmetine sunulacak.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bakanlığı'nın 2025 yılı bütçesi görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını cevapladı. EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca'nın, "Sizin vatanseverliğiniz yabancı maden şirketlerinden, tekellerden aldığınız komisyon kadar" sözleri üzerine Bakan Kurum, "Çirkin iftirası, hazımsızlığının düşmanca tutumunun saygısızlığının kanıtıdır. Kandil'de el pençe divan durup, Meclis çatısı altında böyle iftiralarda bulunamazsınız" dedi.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya'ya gelerek Afet İl Koordinasyon toplantısına katıldı. Toplantıda, Malatya'da 2 ay içinde 27 bin konutun anahtar tesliminin yapılacağı açıklandı.
Bakan Murat Kurum, Adıyaman'daki çocuklarla halı sahada maç yaparak onlara destek verdi.
Bakan Kurum: "Vaniköy'deki çevre katliamına İstanbul Büyükşehir Belediyesi izin verdi" Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Vaniköy'deki çevre katliamına İstanbul Büyükşehir Belediyesi izin verdi.
ÇEVRE Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Vaniköy'deki çevre katliamına İstanbul Büyükşehir Belediyesi izin verdi.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.