Yüzyıllık Markalar Derneği'nin Yeni Üyesi Eyüp Sabri Tuncer - Son Dakika
Basın Bültenleri

Yüzyıllık Markalar Derneği'nin Yeni Üyesi Eyüp Sabri Tuncer

Yüzyıllık Markalar Derneği\'nin Yeni Üyesi Eyüp Sabri Tuncer

Ülkelerin tarihiyle özdeşleşmiş markalar, aynı zamanda sundukları değerlerin gelecek nesillere taşınması açısından önemli kültürel varlıklardır.

10.03.2014 19:00

Ülkelerin tarihiyle özdeşleşmiş markalar, aynı zamanda sundukları değerlerin gelecek nesillere taşınması açısından önemli kültürel varlıklardır. Bu köklü markaların bilinirlik ve itibarlarının artırılmasını hedefleyen Yüz Yıllık Markalar Derneği'nin en yeni üyesi Eyüp Sabri Tuncer, 91 yıllık geçmişi ile Türkiye'nin kesintisiz kolonya üretimi yapan tek firması…

Yüzyıllık Markalar Derneği, geçmişten günümüze varlıklarını koruyan kurumlara olan desteğinin yanı sıra Türkiye'nin ticari, ekonomik ve kültürel anlamda merkezinde yer alan markaları bir araya getiriyor. İlgi çeken köklü tarihi ve kültürel değeri ile derneğin üyesi olan Eyüp Sabri Tuncer, aynı zamanda Türkiye'de kendi formülüyle kolonya üretimi yapan ilk firma ve kolonyanın sosyal yaşamımızın ayrılmaz bir parçası olmasıyla her neslin sonsuz memnuniyetle kullandığı bir marka.

Eyüp Sabri Tuncer ve kolonyanın Tarihçesi

1923 yılında Ankara'da küçük bir üretim atölyesi olarak kurulan Eyüp Sabri Tuncer, "müşterilerin her zaman için danışabileceği bir kimse bulabileceği" imajını oluşturmak adına, markaya kendi adını verdi. Gömlekçilik ve tuhafiye ürünleri satışı yapan Tuncer, kolonya üretimine merak saldı ve kendi elleriyle hazırladığı promosyon broşürüne indirim kuponu ekleyerek, halkın tüketim alışkanlığı kazanmasını sağladı. Zamanla görevi devralan ikinci kuşak yöneticisi; yurtdışında esans firmalarıyla iletişim kurarak, kendi limon kolonyası formülünü oluşturdu. Böylece Eyüp Sabri Tuncer, Türkiye'de kendi formüllerini kullanan ilk Türk kolonya markası haline geldi.

Üçüncü kuşakla gelişimini devam ettiren marka; Ankara'da 7.000 M2 alan üzerinde, son derece modern, tamamen bilgisayar tabanlı üretim sağlayabilen, yüksek üretim kapasiteli bir fabrika kurdu. Bugün başta kolonya olmak üzere, parfüm, ev bakımı, kişisel bakım ve tekstil-spa ürünlerini kapsayan 600'ü aşkın farklı ürün; Eyüp Sabri Tuncer çatısındaki Gizli Bahçe, Perfume Jewels ve EST 1923 (Doğal Ürünler Konsepti) markaları ile satışa sunulmaktadır. Türkiye'nin koku duayeni Eyüp Sabri Tuncer, geleneklerine bağlı kalarak, toplumsal sorumluluğunun da bilinci ile Küresel İlkeler Sözleşmesi (Global Compact) imzacılarının kozmetik sektöründeki öncüsüdür.

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Yüzyıllık Markalar Derneği'nin Yeni Üyesi Eyüp Sabri Tuncer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement