Türkiye'de Süt Tüketimiyle İlgili Üzücü İstatistikler - Son Dakika
Basın Bültenleri

Türkiye'de Süt Tüketimiyle İlgili Üzücü İstatistikler

Türkiye\'de Süt Tüketimiyle İlgili Üzücü İstatistikler

Türkiye süt tüketiminde Avrupa'nın oldukça gerisinde, Yörsan'dan yapılan açıklamaya göre kişi başı süt tüketimi ülkemizde 24 litre seviyesinde seyrediyor.

19.07.2012 12:20  Güncelleme: 13:00

Türkiye süt tüketiminde Avrupa'nın oldukça gerisinde! Yörsan'dan yapılan açıklamaya göre kişi başı süt tüketimi İngiltere'de 100, İtalya'da 63, Finlandiya'da 139, İsveç'te 111, Fransa'da 68, Romanya'da 75 litre iken ülkemizde ise bu miktar sadece 24 litre seviyesinde seyrediyor.

Kaliteli ve sağlıklı süt tüketimi sadece 8 lt

Halen tüketilen sütün %68'ini de 1930'lardan beri satışı yasak olan ve sağlığı tehdit eden açık süt oluşturuyor. İşlenmiş ve paketlenmiş süt tüketimine baktığımızda ise ülkemizde yıllık kişi başı tüketimi 8lt olarak gerçekleşiyor.

Süt; ülkemizde çocukların en fazla tükettiği içecekler arasında 2. sırada, yetişkinler arasında 3. sırada yer alıyor.

Sütteki arz&talep dengesi

Türkiye'de bahar aylarında mevsimsel olarak  laktasyon döneminin başlaması nedeniyle süt arzı oldukça  artıyor ve Nisan ve Mayıs aylarında  maksimum orana ulaşıyor. Ancak  yaz aylarından itibaren özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında azalmaya başlayarak Eylül ayında minimum oranlarda seyrediyor.

Yine Yörsan'ın istatistiklerine göre, Süt ve Süt ürünlerine olan talep,  Mayıs ayında en düşük noktasında olup Haziran ayı ile birlikte artışa geçerek Eylül ayında en yüksek seviyeye çıkıyor.

Kaynak: BasinOdasi.com.tr

Son Dakika Basın Bültenleri Türkiye'de Süt Tüketimiyle İlgili Üzücü İstatistikler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement