Tav Havalimanları'na Altın Pusula Undp Özel Ödülü - Son Dakika
Basın Bültenleri

Tav Havalimanları'na Altın Pusula Undp Özel Ödülü

Tav Havalimanları\'na Altın Pusula Undp Özel Ödülü

Çevresel sürdürülebilirliği kuruluşundan bu yana benimseyen TAV Havalimanları, EGD tarafından düzenlenen Küresel Isınma Kurultayı çerçevesinde gerçekleştirdiği sponsorluk iletişimi çalışmalarıyla Altın Pusula UNDP Özel Ödülü'ne layık görüldü.

27.06.2012 17:00

Çevresel sürdürülebilirliği kuruluşundan bu yana benimseyen TAV Havalimanları, EGD tarafından düzenlenen Küresel Isınma Kurultayı çerçevesinde gerçekleştirdiği sponsorluk iletişimi çalışmalarıyla Altın Pusula UNDP Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Havalimanı projeleri ve işletmeciliği alanında dünyanın lider kuruluşları arasında olan TAV Havalimanları, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği'nin (TÜHİD) bu yıl 11. kez düzenlediği Altın Pusula'dan "Sponsorluk İletişimi-Çevre" kategorisinde ödülle döndü. TAV Havalimanları, Ekonomi Gazetecileri Derneği'nin (EGD) düzenlediği Kürsel Isınma Kurultayı'na verdiği destek çerçevesinde gerçekleştirdiği iletişim faaliyetleri nedeniyle ödüle layık görüldü.

TAV Havalimanları Kurumsal İletişim Koordinatörü Bengi Vargül "Havalimanı işletmeciliğinde küresel bir marka olan TAV Havalimanları, insanlığın geleceğini korumak için iklim değişikliğiyle mücadeleyi vazgeçilmez önemde görüyor. Bu sorumluluk duygusunun bir yansıması olarak uluslararası GRI standartlarına uygun hazırlanan sürdürülebilirlik raporunu da yayımlayan TAV, iklim değişikliğiyle mücadele başta olmak üzere tüm sürdürülebilirlik faaliyetlerini ve yol haritasını kamuoyuyla paylaşıyor. TAV bu politikalarının sonucu olarak önemli bir tartışma ve paylaşım platformu sunan ve EGD tarafından dördüncüsü düzenlenen Küresel Isınma Kurultayı'na sponsor oldu. Bu çabanın halkla ilişkiler alanında Türkiye'nin en saygın etkinliği olan Altın Pusula'da ödüllendirilmesinden mutluluk duyuyoruz. Bu ödül daha yaşanabilir bir gezegen yolunda çabalarımızı yoğunlaştırmak için bizi cesaretlendirdi" dedi.

EGD'nin düzenlediği ve farklı alanlardan yaklaşık bin kişinin katıldığı Küresel Isınma Kurultayı sonunda toplumu harekete geçirecek somut eylemlerin tarif edildiği sonuç bildirgesi açıklandı. Bildirgeyi içeren kurultay deşifre kitabı 5 bin kişiye ulaştırıldı. Kurultay'a tüm yazılı, görsel, işitsel, dijital medya temsilcileri katıldı ve kurultay öncesi ve sonrası haberler medyada yer buldu. TAV sponsorluğunu Türkiye, Gürcistan, Tunus, Makedonya, Suudi Arabistan ve Letonya'daki 21 bin çalışanına da duyurdu. TAV ayrıca Avrupa Havalimanları Birliği üyelerini de Kurultay ile ilgili bilgilendirdi.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Özel Ödülü kategorisinde verilen ödülün seçici kurulunda şu isimler yer aldı:

Rauf Ateş (Capital Yayın Direktörü), Hansın Doğan (UNDP Özel Sektör ve Kalkınma Merkezi Direktör Yardımcısı), Ayşegül İldeniz (İntel Genel Müdür Yardımcısı), Gonca Karakaş (Effect Halkla İlişkiler Yönetim Kurulu Başkanı), Uygar Özesmi (Greenpeace Akdeniz Bölgesi Direktörü), Melek Pulatkonak  (Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı), Doç. Dr. Ulvi Saran (Malatya Valisi), Berna Ülman (Visa Bölge Direktörü), Fügen Toksü (Türkiye Halkla İlişkiler Derneği Başkanı).

Kaynak: BasinOdasi.com.tr

Son Dakika Basın Bültenleri Tav Havalimanları'na Altın Pusula Undp Özel Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement