Osmanlı Tarihçiliğinin Tarihçilik Mesleğine (Muhtemel) Katkısı - Son Dakika
Basın Bültenleri

Osmanlı Tarihçiliğinin Tarihçilik Mesleğine (Muhtemel) Katkısı

Osmanlı Tarihçiliğinin Tarihçilik Mesleğine (Muhtemel) Katkısı

Tarih Vakfı tarafından düzenlenen "Perşembe Konuşmaları", 27 Haziran tarihinde "Osmanlı Tarihçiliğinin Tarihçilik Mesleğine (Muhtemel) Katkısı–hukuk tarihinden örneklerle" başlıklı konuşmasıyla İstanbul Şehir Üniversitesi İslami İlimler...

08.07.2013 17:36

Tarih Vakfı tarafından düzenlenen "Perşembe Konuşmaları", 27 Haziran tarihinde "Osmanlı Tarihçiliğinin Tarihçilik Mesleğine (Muhtemel) Katkısı–hukuk tarihinden örneklerle" başlıklı konuşmasıyla İstanbul Şehir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'nden Prof. Engin Deniz Akarlı'yı ağırlayacak.

Zengin Osmanlı tarihi ve tarihçiliği Türkiye'de bile, batının önemli kültür merkezlerinden yayılan model ve yorumların kabaca uygulandığı, sınandığı ve pekiştirildiği bir alan olarak mı kaldı? Bu durum Batı tarihçiliğinin evrenselliğinin ve(ya) Batı kültürünün hegemonyasının mı tezahürü? Osmanlı tarihçiliğinin tarihçilik mesleğine temel varsayımlar, yöntemler, bulgular ve yorum modelleri itibariyle yapabileceği katkılar olamaz mı? Genç Osmanlı tarihçileri böyle katkılarda bulunacak bir potansiyele eriştiler mi? Yoksa onca eleştirdikleri hocaları gibi onlar da modaları uygulamakla mı kalacaklar?

Prof. Engin Deniz Akarlı'nın konuşması, bu soruları tartışmaya açarak içeriği vakıf, mülkiyet, tüzel kişilik, temel haklar gibi hukuk tarihi konularından alınan bazı örneklerle besliyor. Muhtemel yeni açılım, görüş ve yönelişlerin masaya yatırılacağı etkinliğimizde siz değerli konuğumuzu da aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Tarih: 27 Haziran 2013

Saat: 18: 30 - 20: 30

Yer: Aynalı Geçit, Meşrutiyet Caddesi, Avrupa Pasajı, No: 8, Kat: 2, Galatasaray/Beyoğlu

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Osmanlı Tarihçiliğinin Tarihçilik Mesleğine (Muhtemel) Katkısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement