Kalp Hastalarına Tavi Umut Oluyor - Son Dakika
Basın Bültenleri

Kalp Hastalarına Tavi Umut Oluyor

Kalp Hastalarına Tavi Umut Oluyor

Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 89 yaşındaki bir hastanın kalp aort kapağı, tıp dünyasında yeni bulunan TAVI yöntemi ile ameliyat yapılmadan değiştirildi.

05.02.2014 17:30

Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 89 yaşındaki bir hastanın kalp aort kapağı, tıp dünyasında yeni bulunan TAVI yöntemi ile ameliyat yapılmadan değiştirildi. Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Kardiyolog Prof. Dr. İlyas Akdemir ve ekibinin gerçekleştirdiği tedavi yöntemi bu sorunu yaşayan hastalara umut kaynağı oldu. Başhekim Prof. Dr. Akdemir, aort kapağı darlığının doğuştan gelen yapısal bozukluklara veya çocuklukta geçirilen ateşli hastalıklara bağlı olarak bazen daha erken yaşlarda da görüldüğünü belirterek, "Darlığın derecesi ciddi olan tüm hastalarda müdahale gerekiyor. Bu yöntemle hastalar daha güvenilir ve rahat biçimde tedavi ediliyor." dedi.

Açık Kalp Ameliyatı Yapılamayan Hastalara Alternatif Yöntem: Tavi

TAVI yöntemi, açık ameliyatı kaldıramayacak kadar yüksek riskli olan hastalar için öneriliyor. Prof. Dr. Akdemir, cerrahi yöntemin aort darlığının tedavisinde yıllardır kullanılan klasik yöntem olduğunu ve bu yöntemle bozulmuş olan aort kapağının çıkarılarak yerine mekanik veya biyoprotez kapak yerleştirildiğini kaydetti. Akdemir, "Özellikle akciğer, karaciğer veya böbrek fonksiyon bozukluğu olan çok yaşlı hastalar için açık ameliyat yüksek risk taşıyor. Fakat TAVI yöntemi, açık ameliyatın uygun olmadığı bu hastalarda yaşam süresinin uzaması ve hastanın klinik durumunun iyileşmesini sağlıyor." diye konuştu.

Tedavi için başvurduğu birçok hastanede kalp kapağı çalışmadığı için ameliyat önerildiğini fakat ileri yaşı ve kalp yetmezliği, şeker, akciğer, böbrek, karaciğer rahatsızlıkları bulunan 89 yaşındaki Ali Suat Gürel, Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Transkateter yöntemle sağlığına kavuştu. Prof. Dr. İlyas Akdemir ve kardiyoloji uzmanları tarafından bir aylık tıbbi tedaviye alınan hastadan edinilen bilgiler ışığında, kalp yetmezliğine neden olan aort kapağının ameliyatsız değişimine karar verildi. Prof. Dr. Akdemir öncülüğündeki kardiyoloji, kalp damar cerrahisi ve anestezi doktorlarından oluşan ekip, TAVI uygulamasını başarıyla gerçekleştirdi. Tedavi sonrası 2 hafta boyunca hastanede izlenen hasta Ali Suat Gürel taburcu oldu.

Tavi ile hayata döndü.

Geçirdiği operasyonun ardından Ali Suat Gürel, "Bu hastaneye gelmeden önce çok tedirgindim. Ameliyat konusunda doktorlar yaşımdan dolayı olumsuz konuşuyorlardı. Şu anda hayata geri dönmüş gibi hissediyorum. Fatih Üniversitesi Hastanesi doktorlarına ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Her an kontrol altındaydık. Doktorumuz bizi tedavinin her aşamasında bilgilendirdi. Her zaman yakın ilgi ve güler yüzle bizi ağırladı." diyerek duygularını paylaştı.

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Kalp Hastalarına Tavi Umut Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement