Norveç'te 2011 yılında 77 kişiyi katleden aşırı sağcı terörist Anders Behring Breivik, hapishanedeki tecridine son verilmesi için devlete karşı açtığı davayı kaybetti. Oslo Bölge Mahkemesi, Breivik'in mahkumiyet şartlarının insan haklarını ihlal etmediği sonucuna vardı.
Macaristan Terörle Mücadele Merkezi, Norveç vatandaşı bir kişinin ırkçı terör saldırısı planladığını ve Budapeşte'deki evine baskın düzenlendiğini açıkladı. Şüphelinin evinde çok sayıda elektronik cihaza el konuldu ve tutuklandı. Zanlının İngilizce ve İskandinavca paylaştığı videolarda, havalimanı, tren istasyonları ve uçaklara yönelik saldırı tehdidinde bulunduğu, masumları öldüreceğini söylediği ifade edildi. Ayrıca, zanlının Norveç'te 2011'de 77 kişiyi katleden ırkçı terörist Anders Behring Breivik'i geride bırakmayı hedeflediği ileri sürüldü. Macar polisi, şahsın ülkesinde çok sayıda suça bulaştığını tespit etti ve Norveçli yetkililerle irtibata geçti.
Norveç'te 2011'de 77 kişiyi öldüren seri katil Anders Behring Breivik, hükümete bir kez daha dava açtı.
Norveç'te 2011'de aşırı sağcı Anders Behring Breivik'in saldırısında hayatını kaybedenler için Oslo'da anma töreni düzenlendi.
Norveç'te 2011 yılında 77 kişiyi katleden seri katil Anders Behring Breivik'in şartlı tahliye talebi reddedildi.
Norveç mahkemesi, 2011'de 77 kişiyi öldüren seri katil Anders Behring Breivik'in şartlı tahliye talebini reddetti.
Norveç'te savcı, 2011'de çoğu çocuk 77 kişiyi öldürdüğü için 21 yıl hapis cezasına çarptırılan Anders Behring Breivik'in "hala çok tehlikeli bir adam" olduğunu söyledi.
Norveç'te 2011'de çoğu çocuk 77 kişiyi öldürdüğü için 21 yıl hapis cezasına çarptırılan Anders Behring Breivik'in şartlı tahliye talebiyle çıkarıldığı mahkemede bilirkişi olarak yer alan psikiyatr Randi Rosenqvist, sanığın halen toplum için tehlikeli olduğu görüşünü paylaştı.
Norveç'te 2011 yılında 77 kişiyi katleden seri katil Anders Behring Breivik, bugün çıkarıldığı mahkemede yargıçlara Nazi selamı vererek ırkçı söylemlerde bulundu.
Norveç'te 2011'de çoğu çocuk 77 kişiyi öldüren ve 21 yıl hapis cezasına çarptırılan aşırı sağcı Anders Behring Breivik, şartlı tahliye talebiyle yarın hakim karşısına çıkacak.
İngiltere'de, 2011'de 77 kişiyi katleden aşırı sağcı Anders Behring Breivik'in yazdığı manifestoyu telefonuna indirdiği tespit edilen bir polis memuru "aşırı sağcı terör grubu"na üye olmaktan suçlu bulundu.
Halen hapiste olan Norveçli seri katil Anders Behring Breivik'in avukatı, müvekkilinin adını değiştirip Fjotolf Hansen ismini aldığını açıkladı.
Halen hapiste olan Norveçli seri katil Anders Behring Breivik’in avukatı, müvekkilinin adını değiştirip Fjotolf Hansen ismini aldığını açıkladı.
Norveç hükümeti, 77 kişinin katili Anders Behring Breivik'in hücresinde hak ihlaline uğradığı yönünde bir mahkemenin verdiği kararın temyiz duruşmasında savunmasını yaptı.
Norveç devletinin Anders Behring Breivik'in tutuklu halinde insani haklarının ihlal edildiğine yönelik mahkeme kararına yaptığı temyiz başvurusunu incelemeye başlandı.
Norveç'te 2011 yılında 77 kişiyi katleden Anders Behring Breivik, hapishane koşullarının insani haklarını ihlal ettiğine yönelik verilen kararın temyiz duruşmasına girerken Nazi selamı verdi.
Norveç hükümeti, Breivik'in insani haklarının çiğnendiğine hükmeden mahkeme kararını temyize götürdü.
Norveç hükümeti, Oslo bölge mahkemesinin ülkede 77 kişiyi öldüren Breivik'in insani haklarının yetkililer tarafından ihlal edildiğine hükmeden kararına yönelik temyiz başvurusunda bulundu.
Oslo'da 77 kişiyi katleden aşırı sağcı Breivik, tecritte tutulduğunu ve bu durumun insan haklarını ihlal ettiğini söyleyerek Norveç'e açtığı davayı kazandı.
– Norveçli seri katil Anders Behring Breivik'in Norveç devletine karşı açtığı davanın duruşması, cezasını çektiği Skien hapishanesinin spor salonunda başladı.
Dört yıl önce tarihin en kanlı saldırısını yaşayan Norveç, yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor.
Norveç'te "asrın canisi" Anders Behring Breivik'in 22 Temmuz 2011'de gerçekleştirdiği katliamdan sonra İşçi Partisi Gençlik Örgütü üyeleri ilk kez Utoya Adası'nda kamp kurdular.
Norveç'te 77 kişinin hayatını kaybettiği Ütoya saldırısının dördüncü yıl dönümünde kurbanlar için anma töreni düzenlendi.
'Asrın canisi' olarak nitelendirilen Erna Breivik'in gerçekleştirdiği katliamı anlatmak ve Norveçli gençleri ırkçılıktan uzak tutmak için Enformasyon merkezi kurulacak.
Nobel ödüllü Başpiskopos Tutu: "Norveçliler Breivik'i affedebilmeli"
Norveç Başbakanı ve Sağ Parti Başkanı Erna Solberg, 3 yıl önce 22 Temmuz 2011'de 77 kişiyi katleden Anders Behring Breivik'in Norveç'i ve Norveç halkının ırkçılıkla mücadelesini güçlendirdiğini söyledi.
Norveç'te 'Asrın canisi8 olarak ifade edilen Anders Breivik, avukatı aracılığıyla yaptığı başvuruda, diğer mahkumlarla ve dışarıdan insanlarla temas kuramadığı gerekçesiyle hücre cezasının kaldırılmasını istedi.
Avrupa Birliği radikalleşmeyle ve şiddeti benimseyen aşırılıkla mücadele için bilgi bankası oluşturma kararı aldı.
Norveç'te, hükümet binalarına bombalı saldırı ve Utoya Adası'nda Türk kızı Gizem Doğan ile birlikte 77 kişiyi öldürdüğü için 21 yıl hapis cezasına çarptırılan Anders Behring Breivik, uluslar arası basına yazdığı mektupta cezaevinden sağ çıkmayacağını yazdı.
Norveç, 'Asrın Katili' olarak nitelendirilen Anders Behring Breivik'in annesi Wenche Behring Breivik hakkında çıkarılan kitabı konuşuyor.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.