"Deprem dede" olarak bilinen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın, Kahramanmaraş merkezli iki depremin büyük yıkım yaşattığı Hatay ile ilgili 12 yıl önce uyarıda bulunduğu ortaya çıktı. Işıkara, 2011'de Adana'da düzenlenen bir panelde özellikle 7 büyüklüğündeki olası bir Hatay depremi için "tedbir alın" uyarısı yapmış.
Türk halkının gönlünde "Deprem Dede" olarak taht kuran ve deprem bilincini 7'den 77'ye herkese aşılayan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, vefatının 10. yılında anılıyor.
Türk halkının gönlünde, "Deprem Dede" olarak taht kuran ve deprem bilincini 7'den 70'e herkese aşılayan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, vefatının sekizinci yılında anılıyor.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.