İHH; Rabiat'ül Adeviyye Meydanı'nda 10 bin Mısırlıya iftar verdi - Son Dakika
Advertorial Haberler

İHH; Rabiat'ül Adeviyye Meydanı'nda 10 bin Mısırlıya iftar verdi

İHH; Rabiat\'ül Adeviyye Meydanı\'nda 10 bin Mısırlıya iftar verdi

İHH İnsani Yardım Vakfı Mısır'da darbeye karşı sivil direniş başlatan Mısır halkına iftar verdi.

11.07.2013 14:25

İHH İnsani Yardım Vakfı Mısır'da darbeye karşı sivil direniş başlatan Mısır halkına iftar verdi.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri cunta tarafından darbe yoluyla gözaltına alınmasının ardından Mursi taraftarlarının merkezi konumuna gelen Rabiat'ül Adeviyye Meydanı'na giden İHH ekibi yaşananları yerinde gözlemledi ve Ramazan'ın ilk iftarında meydandaki 10 bin kişiye iftariyelik verdi. İHH Ramazan boyunca her gün 10 bin kişiye iftar vermeyi sürdürecek.

İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen iftar programında; meydandaki çadırlarda askeri cuntaya karşı protestolarını sürdüren Müslümanlara Türkiye'nin selam ve sevgileri iletildi.

Mısır'da Ramazan'ın ilk gün iftarında Türkiye halkının bağışlarıyla oluşturulan kumanyalar meydandaki halka ulaştırıldı. İHH Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Sönmez, İHH İletişim Danışmanı Ümit Sönmez ve İHH İnsani diplomasi koordinatörü İzzet Şahin'den oluşan İHH ekibine gazeteci Nevzat Çiçek de eşlik etti.

Bağışçılar ve hayırseverler Ramazan boyunca Mısırlıların iftar yemeklerine katkıda bulunmak için MISIR yazıp 3072'ye göndererek yada İHH'nın internet sitesinden online bağış yaparak katkı sunulabilecek.

Mısır izlenimleri

Bu arada İHH ekibi Mısır izlenimlerini de paylaştı.

İzzet Şahin, "Rabiat'ül Adeviyye Meydanı'nda bizleri bağırlarına bastılar. Moralleri hayli yüksek. Haklı olmalarının gücüyle direnişe devam ediyorlar. İhvan-ı Müslimin gençleri müthiş bir organizasyon ortaya koyuyorlar. 1 milyon civarında insan meydanda iftar yapıyor ve namazlarını kılıyor. Rabiat'ül Adeviyye Meydanı'ndaki milyonlarca Mısırlı "Mursi, Mursi, Allah-u Ekber!" nidalarıyla liderlerinin yanında olduklarını gösteriyor. Meydanda şehitler yadediliyor ve "Ey Şehit seni unutmadık" marşı okunuyor" dedi.

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Sönmez ise Rabiat'ül Adeviyye Meydanı'nda yaşadıklarını şöyle anlattı: "Buraya dua ve selam gönderen herkesin selamını konuştuklarımıza iletiyoruz. Rabia Meydanı'ndaki kadınlar Türkiye'den geldiğimizi öğrenince öyle büyük bir mutlulukla ve gözyaşıyla bizlere sarılıyorlar ki .... Rabia Meydanı'nda denk geldiğim iftar sofrasında 6 aylık bir bebek ile 3-7 arası 9 çocuk var. Akşam namazını çocuklarla beraber kıldık"

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Advertorial Haberler İHH; Rabiat'ül Adeviyye Meydanı'nda 10 bin Mısırlıya iftar verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement