Hamile köpeği vurup kaçtılar! 1 yavrusunu yitirdi - Son Dakika
3.Sayfa

Hamile köpeği vurup kaçtılar! 1 yavrusunu yitirdi

Zonguldak'ta tüfekle vurulan ve yavrularıyla birlikte bulunan bir sokak köpeği, veteriner kliniğinde tedavi altına alındı. Köpeğin sağ arka bacağı ve kuyruğu ameliyatla kesilirken, omuriliğinden 2 saçma çıkarıldı. Yavrulardan biri ise isabet alan saçmalardan dolayı hayatını kaybetti.

21.04.2024 10:14  Güncelleme: 11:04

Zonguldak'ta hamile bir köpek silahla vurulmuş halde bulundu. Yaralı halde doğum yapan köpek hayvanseverler tarafından veterinere götürülerek tedavi altına alındı. Yavrulardan birisi hayatını kaybederken yaşanan olay vicdanları sızlattı.

Yaralı halde bulunan köpeğin, felç olan sağ arka bacağı ve kuyruğu veterinerde ameliyatla kesildi, omuriliğinden 2 saçma çıkarıldı. Köpeğin uzun süre tedavi görmesi gerektiğini belirten Veteriner Hekim Ömer Faruk Alkan, 5 yavrudan 1'ini ise aldığı isabetten dolayı kaybettiklerini söyledi. Köpeğe ateş eden kişi ya da kişilerin ise kimliği tespit edilemedi.

YARALI HALDE DOĞURDU, BİR YAVRUSU ÖLDÜ

Nisan ayı başında, Bartın'ın Mugada köyünde iddiaya göre, kimliği tespit edilemeyen kişi ya da kişiler, hamile olan sokak köpeğine pompalı tüfekle ateş etti. Sırt ve bacağına saçmalar saplanan köpek, arka ayaklarını kullanamaz hale geldi. Doğum yaptı. 5 yavrusu olan köpek, Zonguldak'ta veteriner kliniğine getirilerek tedaviye alındı. Yavrulardan 1'i hayatını kaybederken 6 saçma isabet eden anne köpek, ameliyat edildi. Arka kısmındaki felç geçmeyen köpeğin sağ arka bacağı ve kuyruğu kesildi. Köpek ve geriye kalan 4 yavrusunun durumunun iyiye gittiği bildirildi.

"YAKIN MESAFEDEN ATEŞ EDİLMİŞ"

Veteriner Hekim Ömer Faruk Alkan, "Röntgeni çekip muayene yaptıktan sonra yakın mesafeden ateş edildiğini, saçmaların omuriliğin içine ve vücuduna saplandığını gördük. Omuriliktekini arka tarafı felç kalacağı için saçmayı bulup çıkarttık. Omuriliğin etrafındaki kemik dokusunu serbestleştirerek oradaki sinirin baskısından kurtardık. Sonra yavrularının yanına koyduk. Bir hafta kadar fizik tedavi uyguladık ama 1 ayakta felç olduğunu gördük. Hiç his yoktu. O ayak ve kuyruğu ampute ettik. Diğer ayakta da fizik tedavisi sürüyor. Fizik tedavide lazer ve yürütme egzersizleri yapıyoruz. Şu an ilk geldiğine göre çok iyi ama uzun süre tedavi görmesi gerekecek. Yavruların durumu çok iyi sadece 1 tanesini kaybettik. O da aldığı silah yarasından olabilir. Yavrular bize yeni doğmuş şekilde geldi" dedi.

Hamile köpek
Hamile köpek
Hamile köpeği vurup kaçtılar! 1 yavrusunu yitirdi
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Hamile köpeği vurup kaçtılar! 1 yavrusunu yitirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Ahmet Maviş: yaptığını yaşamadan ölmezsin inşallah 66 1 Yanıtla
  • Murat Itibar: Sen den alçağı yok 51 1 Yanıtla
  • Kazım Özkan: insanoğlu kadar vahşi bir yaratık varmı ki acaba 34 0 Yanıtla
  • sait turk: Allah cezanızı versin ya ne bu vicdansızlık? 14 0 Yanıtla
  • Nilay McPeake: Allah belani versin kim yaptiysa 6 0 Yanıtla
  • Melek null: Allahım sen büyüksün 3 1 Yanıtla

Advertisement