Rusya'da cezaevinde ölen muhalif lider Navalny'nin yardımcısı çekiçli saldırıya uğradı - Son Dakika
3.Sayfa

Rusya'da cezaevinde ölen muhalif lider Navalny'nin yardımcısı çekiçli saldırıya uğradı

Rusya'da cezaevinde ölen muhalif lider Alexei Navalny'nin yardımcısı Leonid Volkov, Litvanya'daki evinin önünde çekiçli saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda Volkov'un kolu kırıldı ve başından yaralandı. Olayın siyasi bir saldırı olduğu düşünülüyor.

13.03.2024 16:16  Güncelleme: 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'da geçtiğimiz ay cezaevinde hayatını kaybeden muhalif lider Alexei Navalny'nin sözcüsü Kira Yarmysh, Navalny'nin Litvanya'da yaşayan yardımcısı Leonid Volkov'un dün akşam evinin önünde saldırıya uğradığını duyurdu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yarmysh, "Birisi arabanın camını kırdı ve göz yaşartıcı gaz sıktı, ardından saldırgan, Leonid'e çekiçle vurmaya başladı" ifadelerini kullandı.Kolu kırılan, bacağından ve başından yaralanan 43 yaşındaki Volkov hastaneye kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Rusya'da Navalny'nin yardımcısı, çekiçli saldırıya uğrayarak yaralandı

"PLANLI VE PROVOKASYONLARLA BAĞLANTILI SALDIRI"

Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda ise olayla ilgili yaptığı açıklamada, Leonid Volkov'a yönelik saldırının açıkça önceden planlandığını ve Litvanya'ya yönelik diğer provokasyonlarla bağlantılı olduğunu söyledi. Nauseda, "(Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'e tek bir şey söyleyebilirim, burada kimse sizden korkmuyor" dedi. Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis ise saldırıyı "şok edici" olarak nitelendirdi ve faillerin "hesabını vermesi" gerektiğini söyledi.

Rusya'da Navalny'nin yardımcısı, çekiçli saldırıya uğrayarak yaralandı

MUHALİF LİDER NAVALNY 16 ŞUBAT'TA ÖLMÜŞTÜ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en sert muhalifi olarak nitelendirilen 47 yaşındaki Alexei Navalny, 16 Şubat'ta tutuklu bulunduğu Yamalo-Nenets Özerk Bölgesi'ndeki 3 numaralı cezaevinde hayatını kaybetmişti. Navalny'nin ölüm nedeni ilk olarak "ani ölüm sendromu" şeklinde açıklanırken, Rusya Soruşturma Komitesi kimyasal analiz için naaşının en az 14 gün daha ailesine teslim edilmeyeceğini belirtmişti. Navalny'nin eşi Yulia Navalnaya, "zehirlenme izleri kayboluncaya kadar eşinin naaşının bekletildiğini" iddia etmişti. Navalny'nin cenazesi 24 Şubat'ta annesine teslim edilmiş, 1 Mart'ta Moskova'da cenaze töreni düzenlenmişti.

Rusya'da Navalny'nin yardımcısı, çekiçli saldırıya uğrayarak yaralandı
Rusya\'da cezaevinde ölen muhalif lider Navalny\'nin yardımcısı çekiçli saldırıya uğradı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Rusya'da cezaevinde ölen muhalif lider Navalny'nin yardımcısı çekiçli saldırıya uğradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Yasin Basak: ne olmuş ne olmuş 0 1 Yanıtla

Advertisement