Nairobi'deki gaz dolum tesisinde yangın: 2 ölü, 222 yaralı - Son Dakika
3.Sayfa

Nairobi'deki gaz dolum tesisinde yangın: 2 ölü, 222 yaralı

Kenya'nın başkenti Nairobi'nin Embakasi mahallesinde bulunan gaz dolum tesisinde çıkan yangında 2 kişi hayatını kaybetti, 222 kişi de yaralandı. Patlamanın ardından çıkan yangın, dolum tesisi yakınlarındaki evler ve binalara sıçradı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

02.02.2024 10:18  Güncelleme: 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kenya'nın başkenti Nairobi'nin Embakasi mahallesinde gaz dolum tesisindeki gaz tankerinde önce patlama meydana geldi ardından da yangın çıktı. Hükümet Sözcüsü Isaac Mwaura, kısa sürede alev topuna dönen tankerdeki yangının kısa sürede gaz dolum tesisine ve çevrede bulunan evler ile binalara sıçradığını açıklayarak, 2 kişinin hayatını kaybettiğini 222 kişinin de yaralandığını söyledi.

Nairobi'deki Gaz Dolum Tesisinde Yangın: 2 Ölü, 222 Yaralı

GECENİN KARANLIĞINI ALEVLER AYDINLATTI

Gaz dolum tesisinde gece saatlerinde devasa bir patlama yaşandı. Patlamayla birlikte tesis alev topuna döndü ve büyük bir yangın çıktı. Olay yerine sevk edilen onlarca itfaiye ekibi alevlerle mücadele için yoğun çaba harcadı.

YANGIN ÇEVREDEKİ EV VE İŞ YERLERİNE SIÇRADI

Müdahale sürse de yangın kısa sürede çevredeki bir tekstil ve konfeksiyon deposuna sıçradı. Giderek etkisini artıran yangın çok sayıda ev ve aracı da küle çevirdi. Korkunç olayda 2 kişi hayatını kaybederken 222 kişi de yaralanarak hastanelerde tedavi altına alındı.

Meydana gelen patlamanın nedenine dair yetkililerden henüz bir açıklama gelmedi. Olaya ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor.

Nairobi'deki Gaz Dolum Tesisinde Yangın: 2 Ölü, 222 Yaralı
Nairobi\'deki gaz dolum tesisinde yangın: 2 ölü, 222 yaralı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Nairobi'deki gaz dolum tesisinde yangın: 2 ölü, 222 yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement