Meraya Müze Binası Yapılacağını Haber Alan Köy Sakinleri Yolu Trafiğe Kapattı - Son Dakika
3.Sayfa

Meraya Müze Binası Yapılacağını Haber Alan Köy Sakinleri Yolu Trafiğe Kapattı

Kütahya'nın İnköy mahallesi sakinleri, hayvanlarını otlattıkları meraya müze binası yapılmasını şehirler arası karayolunu trafiğe kapatarak protesto etti.

02.06.2017 14:32  Güncelleme: 15:00

Kütahya'da yaklaşık 500 köy sakini, hayvanlarını otlattıkları meraya müze binası yapılacağı haberini alınca şehirler arası yolda oturma eylemi başlattı. Yolda kilometrelerce araç kuyruğu oluşurken sorunun çözüleceğinin sözünü alan kadınlar, eylemlerini sonlandırdı.

YOLU TRAFİĞE KAPATTILAR

Yaklaşık 500 kadın ve erkek köy sakini, traktörleri ve büyükbaş hayvanlarıyla müze binasının yapılacağı alana geldi. Köylüler, merada hayvanlarını otlattıklarını belirterek, söz konusu alana müze binası yapılmasının durdurulmasını istedi. Köylüler, buradaki eylemlerinin ardından ellerine aldıkları tırpan, balta, sopa ve diğer tarım aletleriyle Kütahya - Eskişehir karayolunu iki yönlü olarak trafiğe kapattı. Köylülerle araç sahipleri arasında sert tartışmalar yaşandı.

Meraya Müze Binası Yapılacağını Haber Alan Köy Sakinleri Yolu Trafiğe Kapattı
VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI'NIN GELMESİNİ İSTEDİLER

Köylüler, polis yetkililerine, vali ve belediye başkanın olay mahalline gelmeden yolu trafiğe açmayacaklarını dile getirdi. Bunun üzerine olay yerine Belediye Başkan Yardımcısı Murat Arık ve Emniyet Müdürü Hasan Çevik geldi. Çevik ve Arık'ın ikna çalışması sonuçsuz kalınca durum Tugay Komutanlığındaki yemin töreninde olan Vali Ahmet Hamdi Nayir ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'na iletildi.

SÖZÜ ALINCA YOLU TRAFİĞE AÇTILAR

Yaklaşık 1,5 saat sonra eylem alanına gelen Vali Nayir ve Başkan Saraçoğlu, köylülerin yolu trafiğe açmalarını ve problemi konuşarak çözeceklerini ifade etti. Bu sırada Vali Nayir ile köylüler arasında sert tartışmalar yaşandı. Köylüler, Vali Nayir ve Başkan Saraçoğlu'ndan sorunun konuşulması sözünü alınca yolu trafiğe açtı.

KİLOMETRELERCE ARAÇ KUYRUĞU OLUŞTU

Eylem sebebiyle karayolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Vali Nayir ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'nun köylüler arasında oluşturulacak bir heyetle konunun bir görüşülerek çözüm yolu bulunmaya çalışılacağı öğrenildi.

Meraya Müze Binası Yapılacağını Haber Alan Köy Sakinleri Yolu Trafiğe Kapattı

Meraya Müze Binası Yapılacağını Haber Alan Köy Sakinleri Yolu Trafiğe Kapattı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Meraya Müze Binası Yapılacağını Haber Alan Köy Sakinleri Yolu Trafiğe Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement