Diyarbakır anneleri evlat nöbetini sürdürüyor - Son Dakika
3.Sayfa

Diyarbakır anneleri evlat nöbetini sürdürüyor

Diyarbakır anneleri evlat nöbetini sürdürüyor

Diyarbakır anneleri, çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığı iddiasıyla başlattıkları evlat nöbetini sağanak yağışlara rağmen sürdürüyor. Ailelerin kararlılığıyla birlikte terör örgütünde çözülmeler hızla artıyor.

09.12.2023 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca kandırılarak dağa kaçırıldığı iddia eden Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti kentteki sağanak yağışlara rağmen devam ediyor.

3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek oturma eylemi başlatan aileler, HDP il binası önündeki evlat nöbetini bin 559 gündür sürdürüyor. Aileler mücadelesine kararlılıkla devam ettikçe terör örgütünde çözülmeler hızla artıyor.

Oğlu Yavuz'un 8 yıl önce Sakarya'da üniversite okurken HDP ve PKK tarafından kandırılarak dağa götürüldüğünü ileri süren Sevgi Çağmar, çocuğuna 'teslim ol' çağrısında bulundu.

Her mevsimde koşullar ne olursa olsun evladı gelene kadar HDP önündeki nöbetini sürdüreceğini dile getiren Çağmar, "Oğlum Sakarya'da üniversite okuyordu. HDP ve PKK'lılar oğlumu üniversiteden kandırıp götürdüler. 8 senedir evladımdan haber alamıyorum. Oğlum eğer beni görüp duyuyorsan ne olur gel. Oğlum gelmeden HDP önünden bir yere ayrılmayacağım. Senin hasretinden ne sağ ne ölüyüm. Yaz kış demeden evladım için nöbetimi sürdüreceğim" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Diyarbakır anneleri evlat nöbetini sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement