Balıkesir Valisi Ustaoğlu: "Orman yangını kontrol altına alındı" - Son Dakika
3.Sayfa

Balıkesir Valisi Ustaoğlu: "Orman yangını kontrol altına alındı"

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Kepsut ilçesinde çıkan orman yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

20.08.2023 21:09

30 hektarı kül eden yangın böyle başlamış

Saman yüklü araçta başlayan yangın, ormanı küle çevirdi

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu:

"Yangın, 30 hektarlık alanda etkili oldu"

BALIKESİR - Balıkesir'in Kepsut ilçesinde öğleden sonra çıkan yangında 30 hektarlık makilik ve ormanlık alan küle döndü. Saman yüklü kamyonette başlayan yangın, önce kamyoneti küle çevirdi, ardından ormana sıçradı. O anlar ise saniye saniye kaydedildi. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, yangında 30 hektarlık alanın zarar gördüğünü açıkladı.

Balıkesir'in Kepsut ilçesi Dombaydere mevkinde çıkan yangın 4 saatte kontrol altına alındı. Yangına bir kamyonetin kasasında tutuşan samanlar neden oldu. Önce kamyonet küle döndü, ardından yangın ormanlık alana sıçradı. O panik anları saniye saniye kaydedildi. Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ve İtfaiye ekiplerinin canla başla mücadelesi sonucu yangın kontrol altına alındı.

Vali Ustaoğlu yangın bölgesindeydi

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, yangın bölgesine gelerek ekipleri koordine etti. Vali Ustaoğlu, İHA mikrofonlarına konuşarak detayları paylaştı: "Dombaydere bölgemizde bir orman yangını ihbarı aldık. Ekiplerimiz derhal olay yerine intikal etti. 86 araç ve 400e yakın personeli ile Orman Bölge Müdürlüğümüz, DSİ ve Balıkesir itfaiyesi araçları ile müdahale edildi. 8 helikopter ve 8 yangın söndürme uçağı da yangında görev aldı. Şuan kısmen kontrol altında diyebiliriz. 30 hektarlık bir alanda yangının etkili olduğunu söyleyebiliriz. Yoğun müdahalemiz devam ediyor, soğutma işlemleri devam ediyor" dedi.

Balıkesir Valisi Ustaoğlu: "Orman yangını kontrol altına alındı"
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Balıkesir Valisi Ustaoğlu: 'Orman yangını kontrol altına alındı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement