Arnavutköy'de hafriyat kamyonlarına yönelik sıkı denetim - Son Dakika
3. Sayfa

Arnavutköy'de hafriyat kamyonlarına yönelik sıkı denetim

Arnavutköy'de hafriyat kamyonlarına yönelik sıkı denetim Arnavutköy 'de kaçak dökümü önlemek amacı ile hafriyat kamyonlarına yönelik denetimler yapıldı.

27.10.2022 11:28  Güncelleme: 12:28

Arnavutköy'de hafriyat kamyonlarına yönelik sıkı denetim

İSTANBUL - Arnavutköy 'de kaçak dökümü önlemek amacı ile hafriyat kamyonlarına yönelik denetimler yapıldı. Dron'da kullanılan denetimde uygulama noktasından kaçmaya çalışan sürücülere göz açtırılmadı.

Arnavutköy 'de kaçak hafriyat dökümlerinin önüne geçmek amacı ile yapılan denetimler devam ediyor. Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik büro ekipleri İBB zabıta ekipleri Hadımköy başta olmak üzere hafriyat kamyonlarının geçiş güzergahı olan noktalarda uygulama noktaları kurarak araçların denetimlerini gerçekleştirdi. Dron ile havadan da desteklenen denetimlerde kaçmak isteyen hafriyat kamyonu sürücülerine göz açtırılmadı.

"Ocak ayından bu yana yüzde 90 oranında kaçak dökümü önledik"

Gün boyu devam edecek denetimlere Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürü Özgür Yılmaz ve İBB Çevre Koruma, Kontrol Daire Başkanı Prof. Dr. Ayşen Dinçer'de katıldı. Denetimlerle ilgili konuşan Dinçer, "İstanbul 'da kaçak dökümleri önlemek için sürekli denetimler yapılıyor bugün de hafriyat sirkülasyonunun en yoğun olduğu Arnavutköy'de denetimler gerçekleşiyor. Eş zamanlı yapılan denetimlerde hem İBB çevre koruma ekipleri hem zabıta hem de emniyet ekiplerimiz ile ortak denetimler gerçekleştiriyoruz. Belgeleri tamam olan kamyon sürücüleri devam edebiliyor ancak belgeleri tam olmayan sürücülere ceza yazılıyor. İstanbul 'da bu ciddi bir sorundu denetimleri çok arttırdık ve inanılmaz bir azalma var şuanda kaçak dökümlerde. Bu sene Ocak ayından bu zamana kadar 2 bin 500 denetim gerçekleştirdi. Bu denetimler sırasında 1500 sürücüye de yaptırım uygulandı. Dronlar ve kamera sistemleri ile de takipler sürekli oluyor. Araçlarda ise takip sistemi var nerede damper açtığını görebiliyoruz. İstanbul 'da en çok kaçak dökümün olduğu bölge Arnavutköy, Deliklikaya ve Başakşehir bölgesi. Bu bölgede şuan denetimlerin yapıldığı Arnavutköy'de yüzde 90 azalma kaydettik" şeklinde konuştu.

Denetime giren hafriyat kamyonu sürücülerinden, Recep Öztürk "Denetimlerin özellikle köşelerde arttırılması lazım bu denetimler çok güzel kaçak döküm yapan kişilerin yaptığı şey hainlik çünkü kaçak döküm topluma zarar" dedi.

Arnavutköy\'de hafriyat kamyonlarına yönelik sıkı denetim
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Arnavutköy'de hafriyat kamyonlarına yönelik sıkı denetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement