Antalya Ulaşım Esnafı Rahatlamak İstiyor - Son Dakika
3.Sayfa

Antalya Ulaşım Esnafı Rahatlamak İstiyor

Antalya Ulaşım Esnafı Rahatlamak İstiyor

Ulaşım esnafı rahatlamak istiyor Otobüsçüler Odası Başkanı Ali Tüzün, uygulamaya giren yeni kart sistemiyle şoför esnafının ve vatandaşların sorunlarının giderileceğini söyledi.

27.01.2016 14:50

Ulaşım esnafı rahatlamak istiyor

Otobüsçüler Odası Başkanı Ali Tüzün, uygulamaya giren yeni kart sistemiyle şoför esnafının ve vatandaşların sorunlarının giderileceğini söyledi.

Otobüsçüler Odası Başkanı Ali Tüzün'ün ev sahipliğindeki toplantıya Halk Otobüsleri Başkanı Muhammet Demirtop, Pamfilya A.Ş Başkanı Mehmet İnce katıldı. Daha önce kullanılan A-Kent firmasına ait validatörlerin sık sık bozulması, teknik servis süresinin uzunluğu ve cihazlardaki para kayıplarını nedeniyle yolcular ve sürücülerin karşı karşıya geldiğini belirten Otobüsçüler Odası Başkanı Ali Tüzün, uygulamaya giren yeni kart sisteminin Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olmasından memnun olduklarını söyledi.

Toplu ulaşımında 3'üncü kartın uygulamaya girdiğini hatırlatan Başkan Tüzün, " İstanbul'daki gibi nakit paranın geçmediği artık şoför esnafıyla yolcularımızın tartışma ortamını ortadan kaldırmak üzere bu kart Antalyalının hizmetinde olur. Esnafın da mağduriyetini ortadan kaldıran yeni uygulamanın ivedilikle devreye girmesini istiyoruz" diye konuştu.

Araç ve sürücü maliyetlerinin artması nedeniyle belediyeye zam taleplerinin olduğunu belirten Başkan Ali Tüzün, ancak konunun şuan gündemde olmadığını dile getirdi. 3 başkanın imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Halk kart sisteminden çekmediğimiz kalmadı. Paralarımız eksik ödendi. Sistemin teknolojik olarak alt yapısı sorunluydu. İnsanların isimleri ve resimleri görünüyordu. Biz suçlandık. 31 Aralık'ta sistem kapatıldı. Vatandaş elindeki kartın içinde bulunan parayla ortada kaldı. A-Kent belasını ihaleyi hukuka aykırı yapıp başımıza sardılar. Bu beladan bizi kurtaranlara madalya vermek gerekirken CHP halen A-Kent'in avukatlığını yapıyor. Bu derdin mimarı Akaydın dokunulmazlık zırhına büründü. Meclis koltuğunda keyif çatıyor. Yapılması gereken firmanın kayıtlarının bulunup halka açıklanması. Kalan bakiyelerin hak sahiplerine ödenmesidir."

Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Antalya Ulaşım Esnafı Rahatlamak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement