Alibeyköy'deki Kaza Nedeniyle Tramvay Sürücüsünün Tutuklanması Talep Edildi: "Açlıktan Gözüm Kararmış veya Bayılmış Olabilirim" - Son Dakika
3.Sayfa

Alibeyköy'deki Kaza Nedeniyle Tramvay Sürücüsünün Tutuklanması Talep Edildi: "Açlıktan Gözüm Kararmış veya Bayılmış Olabilirim"

Alibeyköy\'deki Kaza Nedeniyle Tramvay Sürücüsünün Tutuklanması Talep Edildi: "Açlıktan Gözüm Kararmış veya Bayılmış Olabilirim"

Alibeyköy’de İETT otobüsüne çarpan tramvayın sürücüsü Semi Ö., ‘bilinçli taksilerle birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olmak’ suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Semi Ö., savcılık ifadesinde, "O ana kadar tramvay kabini içerisinde mekanik arızaya işaret edecek herhangi bir olumsuz durum hissetmedim. Olay sabahında hiçbir şey yememiştim. Açlıktan gözüm kararmış veya bayılmış olabilirim" dedi.

06.12.2022 12:54  Güncelleme: 17:01

FAHRETTİN ÖZTÜRK

Alibeyköy'de İETT otobüsüne çarpan tramvayın sürücüsü Semi Ö., 'bilinçli taksilerle birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olmak' suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Semi Ö., savcılık ifadesinde, "O ana kadar tramvay kabini içerisinde mekanik arızaya işaret edecek herhangi bir olumsuz durum hissetmedim. Olay sabahında hiçbir şey yememiştim. Açlıktan gözüm kararmış veya bayılmış olabilirim" dedi.

Alibeyköy'de dün sabah, Taksim-Cebeci seferini yapan İETT otobüsüne, tramvay yolundan geçtiği sırada tramvay çarpmıştı. Tramvay çarpmanın etkisiyle raydan çıkarken otobüs ise ikiye bölünmüştü. 33 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştı.

VATMANIN TUTUKLANMASI TALEP EDİLDİ

Soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan vatman Semi Ö., bu sabah saatlerinde getirildiği İstanbul Adliyesi'nde ifadesini alındıktan sonra 'bilinçli taksilerle birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olmak' suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

"7 YILDIR VATMAN OLARAK ÇALIŞIYORUM"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirak şirketi olan Metro İstanbul AŞ'de yaklaşık 7 yıldır vatman olarak görev yaptığını, 2 yıldır da T5 Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında çalıştığını belirten vatman Semi Ö'nün savcılık ifadesi özetle şöyle:

"AÇLIKTAN GÖZÜM KARARMIŞ VEYA BAYILMIŞ OLABİLİRİM: O ana kadar tramvay kabini içerisinde mekanik arızaya işaret edecek herhangi bir olumsuz durum hissetmedim. 4 ay kadar önce kalp çarpıntısı şikayetiyle hastaneye gitmiştim. Bunun dışında herhangi bir kronik rahatsızlığım yok. Olay sabahında hiçbir şey yememiştim. Açlıktan gözüm kararmış veya bayılmış olabilirim. Kaç dakika baygın kaldığımı hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde, kullandığım tramvayın İETT otobüsüne çarptığını ve olay yerine ambulansların geldiğini gördüm.

BAYILDIĞIM İÇİN IŞIKLARIN YEŞİL Mİ, KIRMIZI MI YANDIĞINI HATIRLAMIYORUM: Başıma ilk defa böyle bir kaza geldi. Daha önce hiç kazam yoktur. Yaşananlardan dolayı çok üzgünüm. Her şey iradem ve kontrolüm dışında meydana geldi. Bayıldığım için tramvay yolundaki ışıkların yeşil mi, kırmızı mı yandığını hatırlamıyorum. Normalde tramvay kabini içerisinde ivme kolunu manuel kullanırım. Ayrıca 'totman' denen tramvayın güvenlik sistemini de manuel kontrol ederim.

IŞIKLAR OTOMATİK OLARAK DİĞER ARAÇLAR İÇİN KIRMIZI OLUR: Tramvay peron ayrılışlarında bir sonraki hemzenin geçit, kavşaklar, makaslar ve veya yollarında tramvayın sinyalizasyon sistemi, yolun ışığını diğer araçlar için kırmızıya çevirir ve yol önceliğini tamamen tramvaya verir. Bu sistem tamamen otomatik olarak, sürücüye bağlı olmaksızın çalışır. Otomatik olarak sisteme geçen ışıkların zaman zaman arıza verdiğini biliyorum. Bu güzergahta veya başka güzergahlarda daha önce başıma birçok kez bu sinyalizasyon arızaları gelmiştir. Ancak olay tarihinde yaşanan kazada sistemin aynı şekilde hata verip vermediğini bilmiyorum."

ARIZA OLUP OLMADIĞININ TESPİTİ İÇİN İBB'YE YAZI YAZILDI

Öte yandan, savcılık, İBB'ye bir yazı yazarak olay tarihinde sinyalizasyon sisteminde arıza olup olmadığını sordu ve olay saatlerindeki sinyalizasyon hareketlerini belirten bilgilerin savcılığa gönderilmesini istedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika 3.Sayfa Alibeyköy'deki Kaza Nedeniyle Tramvay Sürücüsünün Tutuklanması Talep Edildi: 'Açlıktan Gözüm Kararmış veya Bayılmış Olabilirim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement