Su Maymunu Edirnelileri Tedirgin Etti - Son Dakika
Yerel

Su Maymunu Edirnelileri Tedirgin Etti

Su Maymunu Edirnelileri Tedirgin Etti

Edirne'de köpek tarafından boğuşma sonucu telef olan su maymunu, halkı tedirgin etti.

09.01.2015 20:05  Güncelleme: 20:13

Edirne'de köpek tarafından boğuşma sonucu telef olan su maymunu halkı tedirgin etti.

Edirne Kirişhane bahçelik mevkii Tunca Nehri boyunda Fahrettin Çakay'a ait kır evinde bulunan bekçi köpeği ile boğuşan su maymunu telef oldu. O esnada kır evinde bulunan Çakay, köpeğin tuhaf sesler çıkarmasıyla dışarı çıktı ve su maymununu nehrin içinde köpekle boğuşurken gördüğünü söyledi. Köpeğin ne ile boğuştuğunu anlayamayan Çakay, su maymunu köpek tarafından kısa sürede telef olunca büyük bir fare olduğunu tahmin ettiğini ifade etti. İlk defa böyle bir hayvanla karşılaştığını dile getiren Çakay, olayı gördüğünde tedirgin olduğunu dile getirdi.

Edirne'de taşkınlardan dolayı Bulgaristan tarafından geldiği tahmin edilen su maymunu daha öncede birkaç defa Meriç ve Tunca nehirlerinde görülüyordu.

Abdurrahman Mahallesi'nde kahveye getirilen su maymunu görenleri şaşkına çevirdi.

2011 yılında canlı olarak Meriç Nehri'nde rastlanan su maymunu Trakya Üniversitesi tarafından incelenerek fare olmadığı anlaşılmıştı. Su maymununun nehir boyunca Bulgaristan'dan geldiği tahmin ediliyor. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Su Maymunu Edirnelileri Tedirgin Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement