MESAM, 38. yılını Gazze'deki çocuklar temasıyla ödül töreniyle kutladı. Sanatçılar zulme dikkat çekti.
Yıldırım Belediyesi, Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen 'Şehir ve İdrak Söyleşileri' programıyla kentin kültürel hayatına katkı sağlıyor. İlk konuğu Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar, 'Biyografinin Şehre Katkısı' üzerine konuştu.
Edirne'de düzenlenen sempozyumda Osmanlı kimliği ve Selimiye Camisi'nin önemi ele alındı.
Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı ve İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Kanuni Sultan Süleyman'ı anma etkinliği gerçekleştirildi. Kanuni Sultan Süleyman Türbesi'nde yapılan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından Süleymaniye Yazma Eser Kütüphanesi'nde 'Kanuni Sultan Süleyman Sergisi' açıldı. Sergide Kanuni Sultan Süleyman'ın 'Muhibbi Divanı' başta olmak üzere onun dönemine ait Piri Reis, Katip Çelebi ve Ahmed Karahisari'nin eserleri yer aldı.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Mimarlık Bölümü ve TraMod Academy iş birliğiyle düzenlenen 'Van Bilimsel-Mimari Gezi Programı' çalıştayı gerçekleştirildi. Programda, ülkede yaşanan toplumsal değişim ve dönüşümün geleneksel kalıpları farklılaştırdığı vurgulandı. Van'ın ekonomik ve kültürel açıdan büyük birikim ve zenginliğe sahip olduğu belirtilerek, bu zenginliğin korunması ve geliştirilmesinin önemi vurgulandı. Çalıştayda, Van'ın mimari oluşumu, milli mimari rönesansı, çağdaş mimaride geleneksel mimarinin etkileri ve geleneklerden ders almanın önemi gibi konular ele alındı.
Mehmet Nuri Yardım'ın yönetiminde, Türk Edebiyatı Vakfı tarafından düzenlenen 'Yazı Editörlük ve Medya Kursu' 13 hafta süren eğitimi tamamladı. Kursun kapanış töreninde konuşan Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Serhat Kabaklı, kursun vakıf bünyesinde devam etmesinden memnuniyet duyduklarını belirtti. Yardım ise vakfın baba yurdu olduğunu vurgulayarak, kurs katılımcılarından Ahmet Kabaklı'nın hayatı ve eserleri hakkında yazı kaleme almalarını istedi.
Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Zeyrek Akademi'nin şehir araştırmaları ve akademik çalışmalarla kültür mirasını koruduğunu belirtti.
Fatih Belediyesi, UNESCO Dünya Miras Alanı'nda yer alan Zeyrek semtinde Zeyrek Akademi'yi kurarak lisans ve lisansüstü öğrencilerin ilgisini çekiyor. Akademide çeşitli eğitimler ve etkinlikler düzenleniyor.
İstanbul Fatih'te devam eden İstanbul Sohbetleri'nin müdavimi ilim, sanat, fikir ve kültür dünyasından isimler, İsrail'in Gazze'deki sivillere gerçekleştirdiği saldırıları kınadı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde 2023 yılın ilk 6 ayının rakamları ile gündemdeki konuları değerlendirmek üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi.
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Geçmişten Geleceğe Miras: Ayasofya" belgeselinin ön gösterimini sosyal medya hesabından paylaştı.
Irak'ın Kerkük kentinde Osmanlı döneminden kalan tarihi evler, ihmal ve ilgisizliğe rağmen hala ayakta kalarak kentin kimliğini yansıtan en önemli unsurlardan biri olmayı sürdürüyor.
Fatih Belediyesince, tarihi su yapılarının şehir, kültür, mimari, edebiyat, din ve toplum açısından değeri, kullanım durumları ve işlevlendirmeleri, mevcut sorunlar ve koruma önerileri gibi konuların ele alındığı "Tarihi Su Kültürü ve Yapıları Sempozyumu" sona erdi.
Tarihi Su Kültürü ve Yapıları Sempozyumu başladı Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen Tarihi Su Kültürü ve Yapıları Sempozyumu başladı.
Fatih Belediyesince, tarihi su yapılarının, şehir, kültür, mimari, edebiyat, din ve toplum açısından değeri, sorunlar ve koruma önerileri gibi konuların ele alınacağı "Tarihi Su Kültürü ve Yapıları Sempozyumu" düzenlendi.
Çektiği ulu cami fotoğraflarını İstanbul'un kadim camilerinden birinde sergilemenin hayalini dile getirdikten birkaç hafta sonra Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit düşen Mustafa Cambaz'ın fotoğrafları Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi girişinde...
"Çağ açıp çağ kapatan" bir sultan olarak anılan Fatih Sultan Mehmet, 30 yıl süren padişahlığında, fethettiği İstanbul'a sayısız tarihi eserler kazandırdı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Mimar Sinan'ın yaptığı her işin, inşa ettiği her yapının adının yanına adeta bir övgü ve şeref nişanı olarak eklendiğini kaydetti.
Atlas Sineması İlk Galasını "Mimarların Piri Sinan" ile yapıyor Yenilenen yüzüyle yeniden açılan tarihi Atlas Sineması'nda ilk gala, Osmanlı İmparatorluğu'nun muhteşem dönemine eserleriyle damga vurarak 50 yıl boyunca 'Mimarbaşı' olarak görev yapan Mimar Sinan'ın hayatı "Mimarların Piri...
Mimar Sinan'ın Sai Mustafa Çelebi'ye yazdırdığı "Tezkiretü'l Bünyan" adlı eser temel alınarak hazırlanan "Mimarların Piri Sinan" adlı belgeselin ilk gösterimi, yenilenen Atlas Sinemasında 9 Nisan'da yapılacak.
Edirne Valiliği ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) iş birliğinde kurulacak müze için FSMVÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suphi Saatçi başkanlığında heyet oluşturuldu.
Edirne'de, Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Peykler Medresesi'nde, restorasyon ve düzenleme çalışmalarının ardından "Mimar Sinan ve Eserleri Müzesi" kurulacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 83 yaşında hayatını kaybeden ilahiyatçı ve yazar Prof. Dr. Emin Işık için düzenlenen cenaze törenine katıldı.
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Dünyanın hemen hemen her büyük kentinde, güzel yapılar, çoğunlukla eski yapılar, maalesef kötü ve çirkin yapılarsa yeni yapılardır.
Osmanlı İmparatorluğu döneminde önemli eserlere imza atan Mimar Sinan'ın hayatı belgeselleştirildi.
Osmanlı İmparatorluğu'nun muhteşem dönemine eserleriyle damga vuran, Kanuni Sultan Süleyman, II.Selim ve III. Murad dönemlerinde 'Mimar Başı' olan Mimar Sinan'ın hayatı 'Mimarların Piri Sinan' adıyla belgesel oldu.
Trakya Kalkınma Ajansı “Mimar Sinan’ın İzinde: Trakya” rotası çalışmaları kapsamında Uzakdoğu pazarına yönelik olarak 2016 yılında başladığı, bölgede alternatif turizm destinasyonu oluşturma çalışmalarına devam ediyor.
Türkmenlerin sorunları İstanbul'da düzenlenen panelde konuşulduİSTANBUL - Türkmenlerin yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerinin ele alındığı "Zulmün Kıskacındaki Türkmenler" Paneli birçok ismin katılımıyla Fatih'te düzenlendi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesince, Kerküklü yüksek mimar ve akademisyen Prof. Dr. Suphi Saatçi için saygı gecesi düzenlendi.
Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM), lisansüstü yerli ve yabancı akademisyenlerle araştırmacılara hizmet veriyor.
Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Mimar Sinan’ı Anma Etkinliklerine katılan Prof. Dr. Suphi Saatçi, Mimar Sinan’ın Rum veya Ermeni olduğuna dair iddialara, “Mimar Sinan bu toprakların evladıdır” şeklinde yanıt verdi.
Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında Mimar Sinan’ı anma gezisi düzenlendi.
Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) tarafından verilen "ESKADER 2016 Kültür Sanat Ödülleri" sahiplerini buldu.
Irak Türkmen Edebiyatı FSMVÜ'de ele alındı Abdülhamid'in Mirası KERKÜK Anadolu'nun kopmaz parçası KERKÜK Türkmen Dilini,Edebiyatını koruyorİSTANBUL - Yaşadıklarına rağmen dillerini, edebiyatlarını, geleneklerini koruyan Türkmenlerin tarihsel süreç içindeki durumu ve bugünü, Irak'ta oluşan...
İSTANBUL (İHA) Yaşadıklarına rağmen dillerini, edebiyatlarını, geleneklerini koruyan Türkmenlerin tarihsel süreç içindeki durumu ve bugünü, Irak’ta oluşan Türkmen edebiyatının özellikleri ve Abdülhamid’in Bağdat ve Musul’daki mirası, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde alanında...
Kocaeli Büyükşehir Belediyesince, kent tarihine ışık tutmak amacıyla düzenlenen "Uluslararası Çoban Mustafa Paşa ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu" başladı.
Kocaeli tarihin kalbi bu Gebze'deki sempozyumda atıyorKOCAELİ - "Uluslararası Çoban Mustafa Paşa ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu-IV, Kocaeli tarihine yeni bir ışık daha tutmak amacıyla başladı.
“Uluslararası Çoban Mustafa Paşa ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu-IV, Kocaeli tarihine yeni bir ışık daha tutmak amacıyla başladı.
3 gün boyunca 159 akademisyenin 125 tebliğ sunacağı sempozyumun açılışında söz alan Başkan Karaosmanoğlu, ''Dününü bilmeyen geleceğine ışık tutamaz'' dedi.
Uluslararası Çoban Mustafa Paşa ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu-IV’ nda 159 akademisyen sunacakları 125 tebliğle Kocaeli tarihine ışık tutacak.
'13. Uluslararası Eyüp Sultan Sempozyumu'İSTANBUL (DHA)İstanbul'da Eyüp'te düzenlenen ve tarihçi, yazar ve akademisyenlerin katıldığı '13. Uluslararası Eyüp Sultan Sempozyumu' bugün sona erdi.
Eyüp Belediyesi, ilçenin tarihi arka plan olarak taşıdığı büyük potansiyelini akademik çerçevede kayıt altına almak ve gün yüzüne çıkarmak için 25-26 Kasım tarihleri arasında Eyüp Sultan Sempozyumu düzenleyecek.
Dünya mimarlık tarihinin en önemli mimarlarından Mimar Sinan’ın Trakya Bölgesi’ndeki mimari eserleri kültür turizmi rotası haline geliyor.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - Panelden detaylar Yazar Okumuş'un sunumu Prof. Dr. Saatçi ile röp "Pir-i Mimaran Sinan" paneli Prof. Dr. Saatçi: "Özellikle İslam dünyasında en güzel camileri, Mimar Sinan yapmıştır.
Mimarlar ve Müdendisler ’’Mimarsinan’ı Anlamak’’ başlıklı panelle Kocasinan belediyesi’nde buluştu.
Türk Ocakları Kastamonu Şubesi tarafından Ortadoğu’da Değişen Dengeler, Suriye ve Irak Türkmenler adlı konferans düzenledi.
Keçiören Belediyesi’nin ev sahipliğinde Yerel Yönetimlerde Kültür ve Sanat Etkinlikleri Çalıştayı 25 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirildi.
ESKADER Başkanı Şerif Aydemir, Türk-İslam Medeniyeti’nin dünyada var olmuş medeniyetlerin bütün birikimlerinden faydalandığını, ancak onlardan ayrı olarak yayını çok daha ötelere gerdiğini söyledi.
Türkmen şehitleri ölümlerinin 35. yılında Irak Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen programla Fatih'te anıldı.
Türkmen şehitleri ölümlerinin 35’inci yılında Irak Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen programla anıldı.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından Bilecik'e misafir olan Türkmen kafilesine Türkmen Gecesi ve Türk Halk Müziği Konseri düzenlendi.
Bilecik Belediyesi tarafından inşa edilen Kardeşlik Anıtı ve Türkmeneli Caddesi'nin açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Bilecik Belediyesi tarafından Türkmeneli Caddesi ve Kardeşlik Anıtı dualar eşliğinde açıldı.
Irak Türkmeneli Partisi Genel Başkanı Sarıkahya: "Artık Irak ve bölgemiz bu dönemde yeni bir yapılanma dönemine girmiştir.
Türk Belgeselciliğinin sembol isimlerinden Suha Arın, ölümünün 10. Yılında İz TV özel yayını ile anılacak.
Basın İlan Kurumu ile Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin (ESKADER) birlikte organize ettiği ‘Matbuat Dünyasından Sanatkâr Çehreler’ programının serisinde bu ay, gazeteci, yazar, mütefekkir Ömer Öztürkmen yâd edildi.
Davutoğlu, Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Beyatlı ve beraberindeki heyeti kabul etti Kabulde, Irak'taki gelişmeler ve Türkmenlerin durumu ele alındı
İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) uzun bir aranın ardından yeniden Ödemiş'in tarihi Birgi beldesine gelerek yaz çalıştayı düzenliyor.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Birgi Belediyesi ile yeniden imzaladığı protokol çerçevesinde Birgi'ye gelecek olan öğrenciler 20 gün boyunca ilçede düzenlenecek yaz çalıştayına katılacak.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen sempozyumda Irak Türkmen edebiyatı masaya yatırıldı.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından "Irak Coğrafyasında Türk Varlığı ve Kültürü Sempozyumu" düzenlendi.
gazeteci yazar Kemal Çapraz'ın kaleme aldığı Türk Dünyası ile ilgili çalışmaları, "Kemal Çapraz'ın Kaleminden Türk Dünyası" adıyla okuyucularla buluştu.