Öcalan'ın çağrısı sonrası CHP'den olağanüstü toplantı kararı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Öcalan'ın çağrısı sonrası CHP'den olağanüstü toplantı kararı

27.02.2025 19:00  Güncelleme: 19:34

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın çağrısı sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Merkez Yönetim Kurulu'nu olağanüstü toplantıya çağırdı. Toplantı CHP Genel Merkezi'nde saat 19.00'da başlayacak.

Terör örgütü PKK'nın silah bırakması ve tasfiye edilmesi için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı çağrı ile başlayan süreçte, DEM Parti heyeti Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere 3. kez İmralı'ya gitti. Heyet ziyaret sonrası Öcalan'ın mesajını kamuoyuna aktardı. Öcalan mesajında terör örgütü PKK'nın silah bırakarak kendisini fesh etmesi çağrısında bulundu.

CHP'DEN SÜRPRİZ ADIM

Öcalan'ın çağrısı büyük yankı uyandırırken; siyaset partiler ve siyasetçilerden de peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ise sürpriz bir adıma imza attı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Abdullah Öcalan'ın çağrısının ardından Merkez Yönetim Kurulu'nu olağanüstü toplantıya çağırdı. Toplantı CHP Genel Merkezi'nde saat 19.00'da başladı.

ÇAĞRIDA NE DENİLDİ?

DEM Parti İmralı heyeti tarafından, canlı yayında terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın 3 sayfalık mesajı önce Kürtçe sonra Türkçe olarak okundu. Öcalan'ın mesajında, "Kongrenizi toplayın ve karar alın; tüm gruplar silah bırakmalı ve PKK kendini feshetmelidir. Tüm sorumluluğu alıyorum" ifadeleri yer aldı. Açıklama öncesi Öcalan'ın İmralı Adası'nda çekilen son fotoğrafı da paylaşıldı.

Son Dakika Güncel Öcalan'ın çağrısı sonrası CHP'den olağanüstü toplantı kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • Ayhan Murat Ayhan Murat:
    bu chp çok boş ya 185 64 Yanıtla
  • Murat Iltaş Murat Iltaş:
    CHP’ye dedi toplanıp karar alın diye Özer yanlış anladı sanırım. 135 25 Yanıtla
  • isa kızmaz isa kızmaz:
    PKK’ya dedi toplanıp karar alın diye. Özgür daha hızlı çıktı. merak ettim acaba ne karar alacaklar. 123 20 Yanıtla
    mustafa aykanat mustafa aykanat:
    Büyük ihtimal yaş ilan ederler 2 1
  • ayşe onat ayşe onat:
    olağan dışı toplantı .koşun koşun patronlarınız ne diyor bir bakın. 95 17 Yanıtla
  • Metin Celik Metin Celik:
    Yazılar olsun size, Atatürkçülük böyle bir şey mi. Bir oy için düştüğümüz şu vaziyete bakın. Allah vatanı sizin iktidarınızdan korusun. 74 17 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement