- Lavanta tarlaları doğal stüdyoya döndü, fotoğraf çekilmek için akın ettiler
EDİRNE - Edirne'de bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen Lavanta Tarla Günleri'nde, lavanta tarlaları fotoğraf tutkunlarının yeni durağı oldu.
Genelde Isparta ile özdeşleşen lavanta tarlaları Edirne'de fotoğraf tutkunlarının yeni durağı oldu. İstanbul başta olmak üzere çevre illerden gelen ziyaretçiler, lavanta tarlasını fotoğraf stüdyosuna çevirdi. Vatandaşlar, 'mor cümbüş' lavanta tarlalarında fotoğraf çekilmek için etkinliğin düzenlendiği alana akın etti.
Uçsuz bucaksız mor tarlalarda lavanta çiçeklerinin yüzde 80'inin üzerinde çiçeklenmesinin ardından önümüzdeki günlerde başlatılacak hasat ile elde edilecek, materyaller yine enstitü bünyesinde bulunan tesislerde lavanta yağı olarak üretilecek.
Lavanta tarlasına fotoğraf çekilmek için geldiğini söyleyen vatandaşlar, huzur bulduklarını belirtti.
Son Dakika › Zülfü Livaneli › Lavanta tarlaları doğal stüdyoya döndü, fotoğraf çekilmek için akın ettiler - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.