Bisikletli Dünya Turunda Yolları Türkiye'de Kesişti - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bisikletli Dünya Turunda Yolları Türkiye'de Kesişti

Bisikletli Dünya Turunda Yolları Türkiye\'de Kesişti
13.12.2011 11:13

İsviçre ve Almanya'dan bisikletle dünya turuna çıkan 27 yaşındaki Nour Khadam ile 31 yaşındaki Jochen Bosch'un yolu, Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde kesişti.

İsviçre ve Almanya'dan bisikletle dünya turuna çıkan 27 yaşındaki Nour Khadam ile 31 yaşındaki Jochen Bosch'un yolu, Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde kesişti. Tura birlikte devam etme kararı alan bar işletmecisi Khadam ile bilgisayar uzmanı Bosch, Antalya'nın Demre İlçesi'nde mola verdi.

İsviçre'nin Cenevre kentinden 25 Eylül'de bisikletle dünya turuna çıkan bar işletmecisi Nour Khadam, Almanya, Avusturya, İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Arnavutluk ve Yunanistan'ı geçerek 25 Kasım'da Türkiye'ye giriş yaptı. Ege kıyılarını dolaşan Khadam, geçen cuma günü Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne geldi. Almanya'nın Stutgart kentinden 30 Eylül'de bisikletle dünya turuna çıkan bilgisayar uzmanı Jochen Bosch da kendisinden 5 gün önce tura başlayan Khadam'ın geçtiği rotadan geçerek, Fethiye'ye geldi. Türkiye'de yolları kesişen iki maceraperest tesadüfen tanıştı ve yola birlikte devam etme kararı aldı.

Fethiye'den birlikte pedal çevirmeye başlayan ikili, dün Antalya'nın Demre İlçesi'ne ulaştı. Burada tarihi ve turistik yerleri gezen iki gezgin, şu ana kadar yaklaşık 5 bin kilometre yol katettiklerini söyledi. Türkiye üzerinden Suriye'ye gideceklerini belirten İsviçreli Noun Khadam, "Suriye'de yolculuğum sona eriyor. Ama daha 45 gün Türkiye ve Suriye'de pedal çevireceğim. Görmek isteğim yerler var. Buraları gezdikten sonra tura noktayı koyarak ülkeme döneceğim" dedi.

10 AY DAHA PEDAL ÇEVİRECEK

Alman Jochen Bosch ise gezisini yaklaşık 10 ay sonra Güney Afrika'da tamamlamayı planladığını kaydetti. Üniversiteye başladığında dünya turuna çıkmaya karar verdiğini anlatan Bosch, "Amacım lüks bir gezi yerine bisiklet üstünde değişik kültürleri, insanları ve ülkeleri görmek, tanımaktı. Farklı yerlerdeki insanların yaşamlarını görmek istedim. Şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım. Özellikle Türkiye'de her gittiğim yerde çok sıcak karşılandım" diye konuştu. - Antalya/ Demre

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bisikletli Dünya Turunda Yolları Türkiye'de Kesişti - Son Dakika


Advertisement