RTÜK Başkanı'ndan TRT'ye Destek - Son Dakika
Son Dakika Logo

RTÜK Başkanı'ndan TRT'ye Destek

20.04.2025 09:29

RTÜK Başkanı Şahin, TRT'yi hedef alan açıklamaları kınadı ve siyasi baskılara karşı duracaklarını belirtti.

(ANKARA) - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, TRT'yi hedef gösterenlerin karşısında duracaklarını belirterek, "TRT'yi siyasi hesaplara alet etmeye yönelik bu sorumsuz beyanları kınıyoruz" ifadesini kullandı.

RTÜK Başkanı Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Çeşitli suçlardan yargılama süreci devam eden bir siyasetçinin, tutukluyken, kamu yayıncılığı görevini tarafsızlık ve sorumlulukla yürüten TRT'yi hedef alan açıklamaları hem kurumsal değerlere hem de kamuoyunun haber alma hakkına açık bir saldırıdır.

Köklü yayıncılık geçmişiyle ülkemizin en saygın medya kuruluşlarından biri olan TRT, ilkeli yayıncılığı ve uluslararası itibarıyla Türkiye'nin sesi olmaya devam etmektedir.

TRT'yi siyasi hesaplara alet etmeye yönelik bu sorumsuz beyanları kınıyor, kurumlarımızı hedef gösteren her türlü baskı ve algı operasyonuna karşı kararlılıkla duracağımızı tekrar hatırlatıyoruz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel RTÜK Başkanı'ndan TRT'ye Destek - Son Dakika


Advertisement