Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne konser soruşturması - Son Dakika
Güncel

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne konser soruşturması

Ankara Büyükşehir Belediyesi\'ne konser soruşturması

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 33 konser hakkında kamu zararı iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma izninin ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı değil konuyla ilgili personeli kapsadığı bildirildi.

24.03.2025 13:36

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından farklı zamanlarda düzenlenen konserler, ödenen yüksek meblağlar nedeniyle gündem olmuştu. 33 konser hakkında kamu zararı iddiasıyla soruşturma izni verildi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; "2021-2024 yılları arasında düzenlenen bir dizi kültür ve sanat etkinlikleri bir süredir müfettişler tarafından incelemeye alınmıştı. Müfettişler tarafından sürdürülen ve 130 konseri kapsayan hizmet alımlarına ilişkin inceleme tamamlanmıştır. 33 konser hakkında, kamu zararı iddiasıyla soruşturma izni verilmesi yönünde karar alınmıştır."

"SAYIŞTAY'IN RUTİN DENETİMLERİNDE OLUMSUZ BULGUYA RASTLANMAMIŞTIR"

97 konserle ilgili ise soruşturma izni verilmedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi şu açıklamayı yaptı; "Önemle belirtmek isteriz ki; bu etkinlikler daha önce Sayıştay'ın rutin denetimlerinde ve İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan teftişlerde detaylıca incelenmiş, herhangi bir olumsuz bulguya rastlanmamıştır. Karara konu olan ve hakkında inceleme yapılan 9 belediye çalışanı, hukuki haklarını kullanarak Bölge İdare Mahkemesi nezdinde itirazda bulunacaklardır."

CHP'DEN SORUŞTURMAYA İLK TEPKİ

Soruşturma kararına tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, X hesabından şu açıklamayı yaptı: "Trollerin günlerdir işaret ettiği Ankara Büyükşehir Belediye'mize 33 konser etkinliği hakkında kamu zararı iddiası ile soruşturma açıldı.

Neredeyse her gün belediyede denetimde olan müfettişlerin olumsuzluk tespit etmediği, Sayıştay raporlarında tek bir usulsüzlük bulunmayan bu konuyu daha önce köpürtenlere yönelik 11 Kasım 2024'te Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Mansur Yavaş detaylı bir açıklamayla belgelerle cevap vermişti.

Niyet bellidir, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Ekrem İmamoğlu nasıl hukuksuzca tutuklandıysa aynı kötücül akıl iş başında."

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne soruşturma başlatıldı

"SORUŞTURMA YAVAŞ'I DEĞİL PERSONELİ KAPSIYOR"

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) bazı basın yayın organlarında yer alan, "Ankara Büyükşehir Belediyesine (ABB) konser soruşturması başlatıldı" iddiasının manipülasyon içerdiğini, soruşturma izninin ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı değil konuyla ilgili personeli kapsadığını bildirdi.

DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Ankara Büyükşehir Belediyesine konser soruşturması başlatıldı' iddiası manipülasyon içermektedir. İddia edilenin aksine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına ilişkin verilen soruşturma izni, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı değil konuyla ilgili personeli kapsamaktadır.

İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişlerince yapılan ön inceleme neticesinde düzenlenen 31 Ocak 2025 tarihli rapor doğrultusunda 130 konseri kapsayan hizmet alımlarına ilişkin inceleme bugün tamamlanmıştır. Bu kapsamda 33 konser hakkında, kamu zararı iddiasıyla soruşturma izni verilmiştir. Bahse konu soruşturma sonucu Ankara Valiliğince Ankara Büyükşehir Belediyesinin 6 personeli hakkında soruşturma izni verilmiştir. Bahse konu teftiş işlemleri, yılın belirli dönemlerinde rutin olarak yapılmakta olup, güncel bir soruşturma başlatılmış gibi servis edilerek manipülasyon yapıldığı tespit edilmiştir. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

Son Dakika Güncel Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne konser soruşturması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (71)

  • Süleyman kor:
    ülkede ne kadar hırsız çoğalmış konser vermek neyin nesi konsere gitmek isteyen insanla versin parasını gitsin konsere işte böyle böyle belediyeleri soymuşlar soğana çevirmişler ahlaksızlar 352 652 Yanıtla
    88939764:
    Dünyada akp den daha hırsız varmı acaba..... 8 5
    768107:
    dinazor heykllerine milyonlari niye harcadiniz o zaman 12 1
    şakir:
    bos konusmada akp lılerın uzerıne yok ayrıca konya gazıantep erzurum gıbı illerdede konserler verılıyor bunlar neden denetlenmıyor me me me 7 2
    abdullah demir:
    niye siz her ilde festivaller ilçelerde carnaval yaparken hırsızlık olmuyormu babanın parasimi o 6 1
    şakir:
    AYNEN KONSERDE NEYMIS DINAZOR PARK NEYINIZE YETMIYOR 2 1
    Tuna Han:
    ne anlatıyorsun sen sülo senin yaş kaç sen ne anlarsın aktivite den tomlum olarak yan yana gelip eğlenmeken konsere para gitmesin vakıf adı altında hırsız hacı hocalar mı yesin 2 1
    Emir Konez:
    mallık ta sınıf atlamissin maşallah. 0 0
  • netlog321:
    ekremin iceri alınması bu haramilere cesaret verdi,iyice azacaklar 498 176 Yanıtla
    Byaydin Yeniden:
    zamanında validenede cesaret vermisti o arada sen çıktın 2 1
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement