Almanya'da Doping İlaçlarının Ticaretini Yapanlara Dava - Son Dakika
Son Dakika Logo

Almanya'da Doping İlaçlarının Ticaretini Yapanlara Dava

12.01.2016 23:22

Almanya'nın Münih kentinin savcılığının, 5 Alman ve 1 İngiliz vatandaşı hakkında doping ilaçların üretip ticaretini yaptıkları gerekçesiyle Traunstein Eyalet Mahkemesi'nde dava açtığı bildirildi.

Almanya'nın Münih kentinin savcılığının, 5 Alman ve 1 İngiliz vatandaşı hakkında doping ilaçların üretip ticaretini yaptıkları gerekçesiyle Traunstein Eyalet Mahkemesi'nde dava açtığı bildirildi.

Savcılıktan yapılan açıklamaya göre, iddianamede, 45 yaşındaki bir İngiliz vatandaşın 36 yaşındaki bir Almanın desteğiyle 2009'dan beri Waldkraiburg kentinde bir merdiven altı imalathanede ürettiği doping ilaçlarını aracılar vasıtasıyla Almanya genelinde satmakla suçlandı.

Satılan ilaçların 27 bin kez yasal doping miktarını aştığının ifade edildiği açıklamada, söz konusu satışlardan yaklaşık 120 bin avro gelir elde edildiği de belirtildi. Ayrıca 31 ila 59 yaşlarındaki diğer 4 zanlının alıcı olduğu ve bu ilaçları başkalarına satmakla suçlandığı bildirildi.

Zanlıların önemli ölçüde itirafta bulunduğu ve davanın 18 Ocak'ta başlayacağı bilgisi de verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Doping İlaçlarının Ticaretini Yapanlara Dava - Son Dakika


Advertisement